anadoluverumelimedya.com

OSMAN PAŞA’DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Terörle mücadelenin zirvede olduğu 1993-1995 yılları arasında Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı görevini yürüten, bu yıllarda gerçekleştirdiği operasyonlarla örgütü bitimin eşiğine getiren emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Habertürk televizyonundaFatih Altaylı‘nın konuğu oldu. Altaylı’nınFETÖ darbesi ve PKK’nın eylemlerine yönelik sorularını yanıtlayan Pamukoğlu paşa çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Pamukoğlu Paşa ABD’nin FETÖ’yü iade etmeyeceğini belirterek, 15 darbe girşimini planlayanları da açıkladı.
 İşte o sözler:
” O darbe işini organize edenler havacılardır. Geceyi iyi değerlendirirseniz göreceksiniz ki bütün hareket havadadır. Jetler uçuyor, helikopterler asker taşıyor, mühimmat götürüyor, kurumları bombalıyor. Darbenin planlayıcıları havacılardır.
Ayrıca bir başka önemli nokta var. Meclisi niye vuruyorsunuz? MİT’i ve Cumhurbaşkanlığı’nı vurmuyorlar dikkat edin. Meclisi vuruyorlar. Bu şu anlama geliyor; Darbe sonrası siyasi yönetim kadroları dahil bir planları var. Yani kim Başbakan kim Cumhurbaşkanı vs… Zaten bunlar belirlenmeden, ortaya çıkarılmadan bu iş çözelemez.
Gelelim devlete… Bu olay aylarca planlanmasına rağmen haber alınamamış. Bu koca devlet için vahim birşeydir. Devletin iki görevi vardır. Biri güvenlik diğeri adalettir. Devlet bunu sağlamıyorsa zaten anlamı yoktur.
Darbeyi MİT saat 16.00’da Genelkurmay’a bildiriyor. Genelkurmay ne yapıyor? Saat sekize kadar neredeler? Dört saatlik bir kayıp sözkonusu. Bu inanılmaz bir kayıp.
Oysa Genelkurmay’ın Kuvvet komutanlarını derhal görevlerinin başına geçirmesi, ordu komutanlarına kışlalarının başında olması emri verilmesi gerekiyordu. Darbeyi böyle engellerdiniz. Ne konuşuyorsun MİT müsteşarıyla adam zaten sana haber vermiş. Herkes düğünde. Ne düğünü bu kardeşim? Rejim, devlet sözkonusuydu 15 Temmuz‘da. Aslında bu önderlik, liderlik sorunudur. Önderlikte zeka, özgüven, sezgi olmalı ve bunlar yoktu. Eğer gerekenler yapılsaydı bu kadar insan şehit olmazdı.
O yüzden çok açık konuşuyorum; o gece yetki ve sorumluluklarını yerine getirmeyenler kesinlikle yargılanmalıdır, sadece dışarıda FETÖ’cü yakalayıp onları yargılamakla bu iş olmaz. İbret olması için bu yapılmalıdır. Ayrıca ABD de FETÖ liderini vermez. Ortadoğu’da din, mezhep üzerinden at koşturduğu bir zamanda verir mi aklınız alıyor mu? En fazla yine kendi denetiminde olan bir başka ülkeye gönderir.”

Reklam alanı

haberyuzdeyuz

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.