anadoluverumelimedya.com

İLÇE KONGRELERİ ERTELENİYOR MU?

İlçe Kongreleri erteleniyor mu?

İlçe Kongreleri erteleniyor mu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre daha önce 9 Ekim 2016’da başlatılacağı ilan edilen ilçe kongrelerini başlatma tarihi Kasım ortasına doğru çekilmiş durumdadır.

KONGRE 9 EKİM DENMİŞTİ

Reklam alanı

Hatırlanacağı üzere 10 Ocak 2016 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Afyon kampı sonrası bir basın açıklaması yapmış ve şunları söylemişti: “MHP bugün almış olduğu bir kararı sizlere okuyalım: Parti tüzüğünün 62. maddesindeki büyük kongrenin olağan toplantıları MYK’nin tespit edeceği yer ve mekanda yapılır. Ancak bu 12. olağan büyük kongrenin başkanlık divanı 18 Mart 2018’de yapılmasına 12. büyük kongrenin hazırlığı kapsamında ilçe kongreleri 9 Ekim’de başlayıp, 9 Nisan’da tamamlanmasına karar verilmiştir.”

Genel Başkan Bahçeli’nin bu açıklaması ile ilçe kongrelerinin 9 Ekim’de başlaması gerekiyor. Ancak 9 Ekim’e 1 gün kalmış olmasına rağmen il ve ilçe başkanlıklarına henüz tebliğ edilmiş bir takvim bulunmamaktadır. Ayrıca bir taraftan da genel merkezin teşkilat kapatma ve ihraç eşlemleri de devam etmektedir.

Şimdilik ilçe kongrelerinin başlama tarihi olarak en erken Kasım ortası ifade edilmektedir. Ancak bu da kesin değildir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daha önce üzerindeki Olağanüstü Kongre baskısından kurtulmak için bir sene erkene aldığı ilçe ve il kongrelerini OHAL’i gerekçe göstererek Ekim 2017’ye erteleme ihtimali de Genel Merkez koridorlarında konuşulmaktadır.

10 TEMMUZ’DA KONGRE OLACAK, BU DEVLET SÖZÜDÜR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhaliflerin bastırması üzerine kongreyi Genel Merkezin yapacağını, tarih olarak da 10 Temmuz’da kongre olacağını ifade etmişti. Genel Merkez binasına 10 Temmuz’da kongre var, Devlet Sözüdür şeklinde bir pankart bile asan Genel Merkez daha sonra YSK toplantısından 10 dakika önce bu sözünden vazgeçmiş ve olağanüstü kongre talebini geri çekmişti.

Genel Merkezden sızan kulis bilgilerine göre ilçe kongrelerinin başlama tarihi en erken Kasım ortası. Bu tarih ileride bir kez daha değişmezse.

kurultay

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.