anadoluverumelimedya.com

İncirlik’te, Alman uçaklarına yasak

Alman ordusu teknik bir arıza nedeniyle Tornado tipi keşif uçaklarına uçuş yasağı getirdi. İncirlik Hava Üssü’nde NATO misyonu çerçevesinde görev yapan Alman birliklerinin de bu uçuş yasağından etkilendiği belirtiliyor.

Alman Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, çarşamba günü Tornado uçaklarına ait parçalardan birinde teknik arıza tespit edildiği belirtildi. Fakat ayrıntılı bilgi verilmedi.

Reklam alanı

Açıklamada, insanların tehlikeye atılmaması ve maddi zararın oluşmaması için elektronik sistemi ASST A3 tipi olan bütün Tornado uçaklarına uçuş yasağı getirildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca sorunun giderilmesi için çalışıldığı kaydedildi.

Bu gelişmeyi yansıtan DWelle Türkçe, “Tornado keşif uçaklarına getirilen kalkış ve uçuş yasağı, IŞİD’e karşı yürütülen NATO misyonunda yer alan Alman birliklerini de etkiledi.Türkiye’deki İncirlik Hava Üssü’nde bulunan altı Tornado pistte kaldı. Yaklaşık 250 Alman askerinin görev yaptığı İncirlik Üssü’nde Alman ordusuna ait bir adet yakıt ikmal uçağı bulunuyor. Bu uçakta arıza tespit edilmediği için yakıt ikmak görevine devam edildiği bildirildi” dedi.

İncirlik Üssü’nde bulunan Tornado’larda bu yılın başında da arıza tespit edildiğine dikkat çekildiği haberde Kokpit kısmındaki aydınlatmalarda tespit edilen sorunun software’den kaynaklandığı belirlendiği ve arıza giderildiği amımsatıldı.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.