anadoluverumelimedya.com

CHP’li Tanrıkulu: ‘Ceza kanundaki çocuk istismarı açıkları var’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin, çocuklara yönelik cinsel istismar suçuyla ilgili düzenleme yapması için, 13 Temmuz 2016’dan başlamak üzere Meclis’e 6 aylık süre verdiğini bildirdi.

Reklam alanı

Yüksek Mahkemenin, cinsel istismarı düzenleyen ceza yasasının 1. maddesinin a fıkrasındaki “ tamamlanmamış” ifadesini iptal ettiğine işaret eden Tanrıkulu, “Şu anda ceza yasasında, çocuklara yönelik cinsel istismar suçları bakımından boşluk var.” dedi.

“AYM TARAFINDAN HAK İHLALİ GEREKÇESİ”

Tanrıkulu, geçen günlerde kamuoyunda infial yaratan bir olay yaşandığını, bir yerel mahkemenin bir sanığa, çocuklara yönelik cinsel istismardan dolayı 16 yıl ceza verdiğini, ancak sanığı tahliye ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

Mahkeme, kararı verirken, ’Anayasa Mahkemesi iptal kararı verdi, ancak TBMM henüz bir düzenleme yapmadı, dolayısıyla ben bu sanığı tahliye etmesem Anayasa Mahkemesi bakımından bir hak ihlali oluşabilir’ gerekçesine sığındı. Ancak daha sonra zanlı tekrar tutuklandı. Meclisin çok büyük işleri var, çocuklara cinsel istismar dışında, çok büyük işler yapıyor. O nedenle çocuklara bir türlü sıra gelmiyor.

Konuyla ilgili kanun teklifi hazırladığını vurgulayan Tanrıkulu, Adalet Komisyonunun toplanarak bu teklifi görüşebileceğini ve çocuklara yönelik cinsel istismar bakımından oluşan bu boşluğu ortadan kaldırabileceklerine değindi.

Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, “Büyük işleri biraz bıraksın, çocuklara ilişkin düzenleme konusunda inisiyatif alsın; partilerin grup başkanvekillerini çağırsın ve acil bir düzenleme yapılsın. Havaalanlarında Türkiye aleyhine propaganda oluşturabilecek bu kötü görüntülerden kurtulalım.” çağrısında bulundu.

Dün ilk toplantısını yapan FETÖ’nün darbe girişimini araştırma komisyonu Başkanlık Divanında muhalefetin yer almaması ile ilgili soru üzerine Tanrıkulu, “Başkanlık Divanının dört partiden oluşması lazım. Bunu söyledik, ancak kabul edilmedi. Bu, darbeye karşı parlamentoda oluşturulan birliğe aykırı bir tutum olmuştur. Kendisi ile ilgili bir çok iddia olan bir milletvekilinin başkan olması da şık olmamıştır.” dedi.

Tanrıkulu, darbenin sonuçları devam ederken kurulan bu komisyonun çalışma yönteminin diğer komisyonlardan farklı olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Komisyon Başkanı, komisyona çağrılacak kişilerin kimler olacağına kendisi karar verecektir. Ancak komisyona çağırılacak kişilerin seçimi, çalışma prensipleri, vereceği misyon ve mesaj bakımından farklı olması lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu inadını ve direncini anlamak mümkün değil. Bu da kafamızda bir çok soru işaretinin oluşmasına neden olmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin; parlamentonun, bu darbe girişiminin arkasındaki nedenleri, diğer siyasi partilerle beraber araştırma konusundaki çekinceleri ortaya çıkmıştır.

çağdaşses

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.