anadoluverumelimedya.com

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan hükümete GATA dosyası

GATA’nın Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte ortaya çıkan sorunlar üstü örtülemez hale geldi. GATA’nın devri sırasında Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın GATA’nın askeri yapısının bozulmaması gerektiğini birçok defa Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a ilettiği öğrenildi. Akar sivil GATA’da yaralı askerlerin yaşadığı sorunların basına yansımasından sonra da TSK’nın rahatsızlığını ve çözüm önerilerini dosya halinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a sundu.

Reklam alanı

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Aydınlık’ın haberine göre, hükümetin başka üniversitelerde askeri hekim yetiştirilmesi önerilerine de sıcak bakmayan Org. Hulusi Akar, dünyanın birçok ordusunda olduğu gibi TSK’nın da kendisine ait bir sağlık sisteminin olması gerektiğini savunuyor. Dışarıda yetişecek hekimlerin de bu soruna çözüm olamayacağını ileten Akar, GATA’nın eski halinin korunması gerektiğini ve terörle mücadelenin bu kadar yoğunlaştığı bir dönemde buna benzer ve kötü sonuçlar doğuracak değişikliklerin yapılmaması hükümete bildirdi.

DAHA ÖNCE DE İLETTİ

GATA’nın Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasında önce de Eski GATA Komutanı Tüma. Hayati Bilgiç ile Bakanlar Kurulu toplantısına katılan Akar orada da GATA’nın devri halinde yaşanacak sorunları anlatmış ancak AKP hükümeti as- kerin uyarılarını dikkate almayarak, GATA’nın devrini gerçekleştirmişti. Akar yine askeri liselerin kapatılması konusunda da atılan adımın yanlış olduğunu başta Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasilere iletmişti.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.