anadoluverumelimedya.com

13 bin polisin açığa alınmasının perde arkasını Aydınlık ortaya çıkardı

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ soruşturmasında 2 bin 523’i amir olmak üzere 12 bin 801 polisi açığa aldı. Operasyonun perde arkasını Aydınlık’tan Hikmet Çiçek ortaya çıkardı.

Reklam alanı

Operasyonda Ankara bin 350 emniyet mensubunun görevden alınmasıyla başı çekiyor. İzmir’de 570, Diyarbakır’da 650, Konya’da 203, Bursa’da 267, Antalya’da 48, Samsun’da 92, Tokat’ta 127, Nevşehir’de 27, Trabzon’da 31, Van’da 95, Şanlıurfa’da 569, Aksaray’da 78, Kayseri’de 116, Kocaeli 131, Sakarya’da 139, Bolu’da 38, Bartın’da 4, Karabük’te 10, Muş’ta 128, Denizli’de 71, Zonguldak’ta 28, Burdur’da 44 ve Hakkari’de 350 emniyet mensubu görevden el çektirildi. Görevden uzaklaştırılan personeller hakkında 10 gün içinde soruşturma açılacağı bildirildi. 81 ilde açığa alınmasına karar verilen polislere dün itibarıyla tebligatları yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan polisler hakkındaki soruşturmayı polis başmüfettişleri yürütecek. Soruşturmalar sonucunda, FETÖ ile bağlantısı olduğu belirlenen polisler meslekten ihraç edilecek. Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde büyük bir operasyon kararı bir süre önce alındı.

Görevden uzaklaştırılanların listesi, FETÖ tutuklamalarında ifadelerde adı geçenler, Bankasya ile bağlantılı olanlar, ByLock listelerinde isimleri bulunanlar gibi ölçütlerle hazırlandı. Karar dün sabah bir açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.

TEDBİR AMAÇLI

Üst düzey bir emniyet müdürü, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan polisler hakkında Aydınlık’a şunları söyledi:

“FETÖ operasyonlarında şimdiye kadar 10 bin polis meslekten ihraç edildi. Şimdi 13 bin polis açığa alındı. 250 bin kişilik bir Teşkilat içinde bu rakam yüzde 10’u bile bulmuyor. Görevden alınan polisin silahı alınır. Ayrıca istendiğinde polisin eş ve çocuklarına da silah bulundurma hakkı verilir. Bu silahlar da toplanacak. İkinci bir kalkışma ihtimalinin konuşulduğu, tartışıldığı bu günlerde bu operasyon tamamen tedbir amaçlıdır. Olası bir kalkışmaya katılma ihtimali olanların elinden silahlan alınmaktadır.”

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.