anadoluverumelimedya.com

AKIN: FETÖ, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞİŞTİRECEK FAALİYETLERDE BULUNMUŞ MUDUR?

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın FETÖ kapsamında Yüksek Seçim Kurulunda görevden alınanları sordu.

Reklam alanı

Ahmet Akın, Her türlü kumpası ve sahteciliği yaptıkları anlaşılan FETÖ mensuplarının Yüksek Seçim Kurulu ile İl ve İlçe Seçim Kurullarında da bulunup bulunmadığını, bunların seçim sonuçlarını etkileyecek faaliyetlerinin tespit edilip edilmediğini sordu.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlandırması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi şu şekilde;

“FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu tespit edilen çok sayıda kamu görevlisi açığa alındı. Aralarında tutuklananlar ve memuriyetten çıkarılanlar oldu. Bu kapsamda;

1- Yüksek Seçim Kurulu yöneticileri ve çalışanları arasından görevden alınan, açığa alınan ve tutuklananların sayısı nedir?
2- İl ve ilçelerde seçim kurulu başkanlığı yapmakta olan yargı mensuplarından açığa alınanların ve tutuklananların sayısı nedir?
3- Geçmiş seçimleri manipüle ettikleri, sonuçları etkileyecek şekilde oylarda değişiklik yaptıkları tespit edilen seçim kurulu başkanı, yöneticisi ve çalışanları var mıdır? Varsa bunların sayısı nedir? Hangi seçim çevrelerinde etkili olmuşlardır?
4- FETÖ/PDY araştırması ve soruşturması sırasında bu yapıya mensup ya da bu yapıyla iltisaklı olan, seçimlerin yürütülmesi ve sonuçlandırılmasından sorumlu olan kişilerin geçmiş seçim sonuçlarını şaibeli hale getirecek faaliyetlerine ilişkin tespitleriniz var mıdır?”

chp.org.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.