anadoluverumelimedya.com

Bir buçuk senede yerli füze savunma sistemi yaptık!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, füzeleri havada yakalayıp yok edecek yerli ve milli bir savunma sisteminde sona gelindiğini duyurdu. Katyuşa füzelerini etkisiz hale getirecek çalışmayı 1 buçuk yıldır yaptıklarını söyleyen Bakan, “Orada özellikle laboratuvar ortamında başarıyı sağladık. Şimdi saha testlerine başladık” diye konuştu.

 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fikri Işık, füzeleri havada yakalayıp yok edecek yerli ve milli bir savunma sisteminde sona gelindiğini duyurdu.
“Saha testlerine başladık”
CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulunan Işık şunları söyledi:
Katyuşa füzelerini etkisiz hale getirecek bir çalışmayı yaklaşık 1 buçuk yıldır yapıyorduk. Orada özellikle laboratuvar ortamında başarıyı sağladık. Şimdi saha testlerine başladık.
Farklı bir teknoloji. Şu anda detaylarına girmek istemiyorum. Katyuşa füzelerinin havada yakalayıp imha ediyor. “Demir kubbe” gibi çok sayıda şeyi çalışıyoruz.
Bunlar duyarsız mühimmat. Çok eski teknoloji. Bazen eski teknoloji ile mücadele etmek yeni teknoloji ile mücadele etmekten daha zor oluyor.
* Demir Kubbe nedir?
İsrail’in, Gazze ve Batı Şeria’dan gelebilecek roket ya da diğer hava saldırılarına karşı oluşturduğu gelişmiş bir hava savunma sistemidir.
İsrail, Hamas’ın ve diğer direniş gruplarının attığı roketlerin verdiği zararı ve can kaybını en aza indirmek için 2011 yılında bu sistemi tamamlamış ve hizmete açmıştır. Temeli ise 2005’te atılmıştır; Hizbullah ve Hamas saldırılarının yoğun olduğu bir dönemde, “vatandaşları korumak” için çalışmalar yapılmıştır. 2011 yılında hizmete girmiştir.
Çalışma şekli ise atılan füzeyi tanımlamak, hedefe kilitlenmek ve roketi veya füzeyi havadayken imha etmek. Sistem, hizmete girdiği 2011 yılından bu yana atılan her 10 füzeden 8 tanesini havada vurmuştur. Günümüzde de kullanılmaktadır.
superhaber.tv
Reklam alanı
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.