anadoluverumelimedya.com

Veli ve öğrencilerden ‘proje okul’ protestosu

HABER MERKEZİ

Reklam alanı

İstanbul Kadıköy’de proje okul ilan edilen Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenciler ve veliler 8 yılını tamamlayan öğretmenlerine sahip çıkmak için eylem yaptı.
Okul önünde toplanan mezunlar, içeri girerek, öğrenci ve velilerle bahçede basın açıklaması yapmak istedi. Ancak okul idaresi, mezunların içeri girmesine izin vermedi. Bunun üzerine öğrencilerin ders çıkışında okul grişinde toplanması beklendi. Bu sırada polis ekipleri de okul önünde hazır bulundu.

Burdur Milli Eğitim müdüründen skandal paylaşımBurdur Milli Eğitim müdüründen skandal paylaşım

Öğrenci Veli Derneği, Gençlik Muhalefeti, CHP Kadıköy İlçe Örgütü üyeleri ile CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, eski CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün de yer aldığı eylemde yapılan açıklamada öğretmenlerin gönderilmesi durumunda öğrencilerin yaşayacağı mağduriyete dikkat çekildi.

veli-ve-ogrencilerden-proje-okul-protestosu-191313-1.

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Ulaş Tekgöz okul önünde gerçekleşen protestoda yaptığı konuşmada, “Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Türkiye’nin ilk güzel sanatlar lisesidir. Lisemiz sayısız sanatçı yetiştirmiş, çağdaş, laik ve nitelikli eğitim veren bir kurumdur. Bizler de bu lisenin bir bileşeni olmaktan her zaman onur duyduk ve lisemizin geleceği için kendimizi söz ve karar sahibi olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje okulları iptal edilsin!

Tekgöz yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: Son yıllarda nitelikli eğitimin için boşaltılarak okulumuzun olmazsa olmazı olan Resim ve Müzik ders saatleri bizlerden çalındı.

Birçok öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayan yatakhanemiz elimizden alındı. Bununla beraber yatakhanemizde bulunan çalışma alanlarımıza el konulmuştur.
Gelinen son noktada ise okulumuzun bileşenleri olan öğretmenlerimize ve bize danışılmadan, okulumuz “Proje Kapsamına” alınmıştır. Proje adı altında okulumuzun çok değerli ve alanında son derece donanımlı öğretmenleri, başka liselere, ortaokullara ve ilkokullara gönderilerek adeta cezalandırılmaktadır. Biliyoruz ki eğitim alanında yapılan bu saldırılardan zarar görenler sadece bizler değiliz. Bilimsel, laik ve nitelikli eğitim veren birçok okul bugün hedef tahtasına oturtulmuş durumda.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan farklı açıklamalar proje okulları kapsamının sürdürülebilir olmadığını ve nitelikli bir eğitim anlayışını barındırmadığını gözler önüne seriyor. Bakanlık bürokratlarının projenin devamına dair çarpık beyanatları kamuoyunu ikna etmekten uzaktır. Bizler için belirleyici olan, nitelikli eğitim talebimiz ve geleceğimize dair söz söyleme hakkımızdır. Bunun için de mücadeleye devam etmekte kararlıyız.

Eğitim alanındaki bu dayatmaları kabul etmiyoruz. Lise öğrencileri olarak tüm bu saldırılara karşı liselerimizi savunuyoruz ve geleceğimize sahip çıkıyoruz.
Geleceğimizle oynayamazsınız! Öğretmenlerimize ve okullarımıza dokunamazsınız! Proje okulları iptal edilsin!

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.