anadoluverumelimedya.com

Türkçe’ye En Fazla İlgi Kazakistan’dan

Kazakistan’daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Vekili Almagül İsina, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında Türkçe öğrenmeye en çok ilgi duyan ülkenin Kazakistan olduğunu ve halihazırda 500 öğrencinin sıra beklediğini söyledi.

İsina, yaptığı açıklamada, Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin Türkçe, mozaik, drama, taş bebek yapımı gibi kursların yanı sıra çeşitli kültürel etkinlikler düzenlendiğini belirterek, “Etkinliklerimiz, Türkiye ile Kazakistan halklarının kültürel değerlerini yansıtıyor.” dedi.

Reklam alanı

Kazakistan’ın BDT ülkeleri arasında Türkçe öğrenmeye en fazla ilgi duyan ülke olduğuna işaret eden İsina, “Bu ilgi, özellikle başkent Astana’da gözlemleniyor. Şu an 500 kişi Türkçe öğrenmek için bizde sıra bekliyor. Böyle bir talep, iki ülke arasındaki ilişkilerin göstergesidir.” diye konuştu.

İsina, bugüne kadar Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde yaklaşık 600 öğrencinin Türkçe kurslarını bitirdiğini ifade ederek derslerin Türkiye’den gelen öğretmenler tarafından haftada üç kez gündüz ve akşam saatlerinde verildiğini kaydetti.

Merkez’in öğrencilere kütüphane, Türkçe sinema gösterimi gibi imkanlar da sağladığına dikkati çeken İsina, “Kazakistan’daki Avrasya Üniversitesi Türkoloji Bölümünün bünyesinde Türkçe konuşma kulübü açmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz haftada iki kere Türkoloji Bölümünde okuyan öğrencilerle bir araya gelerek Türkçe konuşma dersleri alacaklar.” bilgisini verdi.

turkbakış

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.