anadoluverumelimedya.com

Küçük Savaşçılar ve Özümüze Dönmek

Nükleer tesis yapılacak. O bölgenin sakinleri bir platform oluşturuyor ve mücadele ediyorlar. Sosyal medyayı kullanıyorlar. Nöbet tutuyorlar. Mücadele ediyorlar.

Reklam alanı

Bir okul. İmam Hatip olacak deniliyor. Veliler bir araya geliyorlar. Mücadele ediyorlar. Haftalarca, aylarca, her alanda bir savaş veriyorlar. Okullarını kurtarıyorlar.

Öğretmenler. Proje okulu deniyor. Öğrenciler öğretmenlerimiz bir yere gitmesin diyorlar. Yerlere oturup eylem yapıyorlar. Bu yaşta eylem yapmak zorunda olarak mücadele ediyorlar. Kazanıyorlar.

Öğrenciler. Okulları başka bir okul haline döndürülüyor. Sınıfları terk etmiyorlar. Mücadele ediyorlar. Sonunda ağlayarak ayrılıyorlar, ama biliyorlar, ve de öğrenmiş oluyorlar ki, bu bir mücadelenin bir adımıdır. Bir sonrakine hazırlanıyorlar.

Andımızı okumak istiyorlar. Engelleniyorlar, ama konuyu gündemde tutuyor ve mücadelelerine devam ediyorlar.

Şehrin ortasında bir köşk ve park. Ağaçlar var. Yapılaştırılmak isteniyor. Mahalle sakinleri bir araya gelip nöbet tutmaya başlıyorlar. Hayatlarında geldikleri bu yaşta nöbet tutarak savaşçı ruhlarını uyandırmış oluyorlar.

Ormanlar. Birileri yol yapmak, havaalanı yapmak gibi nedenlerle ağaçları kesmeye niyetleniyor. Vatandaşlar gruplar oluşturuyorlar, ağaçları kestirmemek için mücadele veriyorlar. Medyada dünyanın bir sürü yerinde ağaç kesilmeden yapılan benzer projelerin resimleri yayınlanıyor. buna aldırmayan birileri ağaçlara saldırıyor, ama halk direniyor. Yenilse de unutmuyor. Şöyle, ya da böyle o ormanı tekrar ağaçlandırmanın bir sonraki adımı olacağını biliyor, mücadele ediyor.

Üst düzey isimler. Hukukçular, emekli askerler. Hangi kanal müsaitse, çıkıp durumu anlatıyorlar. Halkı bilgilendiriyorlar, mücadele ediyorlar. Yol gösteriyorlar.

Öğrenci velileri. Çocuklarının hangi okula nasıl gideceği konusunda şüpheleri var. Mücadele ediyorlar.

Bu mücadelelerin bazı kısmında yeniliyorlar, ama güç topluyorlar.

Yerli tohum. Köylerde mücadele devam ediyor. İnsan sağlığı ve ülke refahı için yerli tohumlarımızın kullanılması gerektiğini bilen kişiler, bir şekilde var olabilmek için yasaklarla savaşıyor ve mücadele ediyorlar.

Ortalık karmakarışık, ama her alanda mücadeleci güçler saflarını oluşturmaya başladı. Farkında olmadan, doğal gerekliliklerle özümüze dönmeye başladık.

Görüyor musunuz?

Her Türk asker doğar, asker her cephede mücadele eder. Çağımızın cepheleri de böyle.

Mustafa Kemal’in askerleri her yerde.

Ve de bütün bunlar dünyanın hiç bir yerinde görülmeyecek bir ölçü ve demokrasiye saygı ile yapılıyor. Türk halkı, kimsenin fark etmediği bir şekilde, demokratik hakları için demokratik yollarla mücadelesinde bir destan yazıyor.

 

Anadolu ve Rumeli Medya

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.