anadoluverumelimedya.com

OHAL bahanesi ile Validebağ Korusu’nda inşaata kalkıştılar, geldikleri gibi gittiler!

Üsküdar’da yer alan Validebağ Korusu içinde Abdülaziz Av Köşkü’nün arkasında daha önce engellenen bir “sosyal tesis” çalışmasına tekrar başlanılmak istendi, ancak bu çalışma Validebağ Gönüllüleri tarafından durduruldu.

Reklam alanı

Abdülaziz Av Köşkü arkasındaki bölge, İzci Çadırı olarak da biliniyor. Geçen yıl, bu noktada bir inşaat çalışmasına başlanmış, ancak Validebağ gönüllülerinin hem hukuki hem de fiili müdahalesi ve nöbet tutmasıyla bu çalışma durdurulmuştu.

Bu hafta içinde İstanbul Valiliği’nin projenin yeniden başlatılması direktifi vermesiyle, inşaat firması 27 Eylül günü Av Köşkü bölgesine kum getirdi. Validebağ Gönüllüleri ile mahalle sakinleri yetkililerle yaptıkları görüşmelerde burada yapılaşmaya izin vermeyeceklerini bildirdiler ve alanda bekleyişe geçtiler. Validebağ Korusu’nu korumaya kararlı olan mahalle sakinleri, getirilen malzeme ile de yola “HAYIR” mesajını yazdılar.

 

İnşaat firmasının 28 Eylül sabahı İstanbul Valiliği ile yaptığı görüşmeden sonra inşaatın durdurulması ve malzemelerin alandan kaldırılmasına karar verildi. Koru içerisinde yapılmış olan kum yığınağı, mahalle sakinlerinin tepkileri ile dün geri götürüldü.

İstanbul’un Anadolu yakasının ikinci en büyük yeşil alanı durumundaki, 1. derece doğal sit alanı statüsüne sahip olan Validebağ Korusu’nun farklı noktalarında yapılaşma girişimleri nedeniyle geçtiğimiz yıllarda da Koru, mahalle sakinlerinin ve yaşam savunucularının önemli direniş eylemlerine sahne olmuştu.

kuzeyormanları

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.