anadoluverumelimedya.com

Sözleşmeli Öğretmen Alımında Skandal Sorular!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sözleşmeli öğretmen alımı için düzenlediği, sözlü sınavda öğretmenlere, “Reis deyince aklınıza kim geliyor” diye sordu.

Reklam alanı

MEB’in sözleşmeli öğretmen alımı için düzenlediği sözlü sınavda oluşturulan komisyonların aday öğretmenlere yönelttiği sorular ‘yok artık’ dedirtti. Eğitim-İş bu mülakatı ‘Dindar nesil’ için hazırlık olarak yorumladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sözleşmeli öğretmen alımı için düzenlediği, sözlü sınavda öğretmenlere, “Reis deyince aklınıza kim geliyor”, “Peygamberimizi çocuklarınıza anlatır mısınız?”, “Amin alayları nedir?” soruları yöneltildi.

Eğitim-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ömer Değirmenci, “Sözünü ettikleri ‘Dindar nesli’ yetiştirecek öğretmenleri seçiyorlar” dedi.

 

ADAYLARA FİŞLEMEYE YÖNELİK SORULAR

Komisyonlar, bakan ya da birim amiri tarafından belirlenen en az 3 kamu görevlisinden oluşuyor. Komisyon üyeleri, adaylara diledikleri soruları yöneltiyorlar. Böylece 18 merkezde birbirinden farklı sorular geliyor.

İşte onlardan bazıları:

– Reis deyince aklınıza kim geliyor? (Adana)

– Çocuklarınıza peygamberimizi anlatır mısınız? (Trabzon)

– Amin alayları nedir? (Adana)

– Avrupa’da sınıflarda Hz. İsa resmi ve haç işareti var. Bu konuda ne düşünüyorsun? (İzmir)

– İngiltere’de onlarca otelde kaldım. Hepsinde çekmecelerde İncil vardı. Bunu yorumlar mısın? (İzmir)

19 Eylül’de başlayan sözlü sınavlar 27 Eylül’e kadar devam edecek. Sonuçlar 28 Eylül’de meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. 3 Ekim’e kadar itirazlar değerlendirilecek.

Öğretmenler 4 Ekim’den 7 Ekim’e kadar tercih işlemlerini yapabilecekler. KPSS-P10 sınavına girip geçen ay sözlü sınavları tamamlanan adaylarla birlikte, bu hafta mülakata giren adayların ataması 10 Ekim’de gerçekleşecek.

‘DİNDAR NESİL’ YETİŞTİRECEKLERİ SEÇİYORLAR

Eğitim-İi İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ömer Değirmenci, “Sözünü ettikleri ‘Dindar nesli’ yetiştirecek öğretmenleri seçiyorlar” dedi.

(yenicag)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.