anadoluverumelimedya.com

Son dakika… MİT’te büyük operasyon

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok ‘stratejik’ kurumda FETÖ temizliği başlamış binlerce kişi ihraç edilmişti. Hakan Fidan’ın başında bulunduğu kurumdaki FETÖ dalgasında; darbe girişiminin ardından FETÖ ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan 141 Milli İstihbarat Teşkilatı personelinden 100’ü hakkındaki soruşturma tamamlandı. Bunlardan 87’si memuriyetten ihraç edildi.  87 kişiden 52’si hakkında da, ‘’FETÖ üyeliği, yardım yataklık” iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu. 13 MİT mensubunun ise, olaylarla bağlantısı görülmedi. 41 MİT personeli hakkındaki soruşturma da devam ediyor.

BAŞKA KAMU KURUMUNDA DA ÇALIŞAMAYACAKLAR

Reklam alanı

MİT personelinden 87’si, OHAL kapsamında kamu görevinden uzaklaştırıldı ve memuriyetten de çıkarıldı.  87 kişi başka bir kamu kurumunda da çalışamayacak. İhraç edilen 87 kişinin 52’si hakkında da suç duyusunda bulunuldu.MİT’te 15 Temmuz darbe girişimi sonrası toplam 141 personel açığa alınmıştı.

Teşkilat, 15 Temmuz sonrası “istihbarat zafiyeti” iddiaları ile gündeme gelmişti. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kalkışmayı eniştemden öğrendim” açıklaması gözleri MİT’e ve müsteşarı Hakan Fidan’a çevirmişti.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.