anadoluverumelimedya.com

İvaşov: Türkiye, Rusya, Çin, İran ve Suriye ile yakınlaşıyor

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün kurucularından emekli Orgeneral Leonid Grigoryeviç İvaşov, “Türkiye; İran, Rusya ve Suriye ile yakınlaşıyor” dedi. İvaşov, Türkiye, Rusya, İran ve Çin’in Amerika’yı Ortadoğu’dan kovulacağını söyledi. Türkiye’nin geleceğinin Şanghay İşbirliği Örgütü’nde olduğunu söyleyen İvaşov, “Batı çöküyor, Doğu çağı başlıyor” dedi.

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün kurucularından emekli Orgeneral Leonid Grigoryeviç İvaşov, Suriye ve bölgedeki güç mücadelesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ulusal Kanal’a konuşan İvaşov, Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Reklam alanı

Türkiye’nin Rusya, Çin, İran ve Suriye yakınlaştığını söyleyen emekli Orgeneral, Suriye’deki terörü Türkiye, Rusya ve Suriye birlikteliğinin bitireceğini vurguladı. İvaşov, yükselen Asya güçlerinin Amerika’yı Ortadoğu’dan kovacağını söyledi.

Türkiye dış politikasındaki değişime dikkat çeken İvaşov; “Türkiye, Rusya ve İran ile beraber olmazsa bölüneceğini anladı” dedi.

Türkiye’nin Batı sisteminde geleceği olmadığını ifade eden Rus general, Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne katılacağını söyledi.

Batı sisteminin bütün unsurlarıyla çökmekte olduğunu ifade eden İvaşov, BRİCS gibi kuruluşların önemine dikkat çekerek Doğu çağının başladığını söyledi.

İvaşov, aynı zamanda Rusya Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Daire başkanlığı eski şefi. Şanghay İşbirliği Örgütü’nün kurucu üyelerinden olan İvaşov, Sovyetler Birliği Savunma Bakanı Dimitriy Ustinov’un yardımcılığını görevinde bulundu.

ulusalkanal

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.