anadoluverumelimedya.com

İhraç edilen ve açığa alınan emekçiler için KESK’ten eylem kararı!

15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası AKP hükümetinin ayıklama olarak adlandırdığı ‘cadı avı sürecinde binlerce kamu emekçisi görevden uzaklaştırıldı ve açığa alındı.

‘İHRAÇ EDİLEN VE AÇIĞA ALINAN KAMU EMEKÇİLERİNİN GÖREVLERİ GERİ VERİLSİN’

Reklam alanı

KESK, ‘göreviden men edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin görevleri iade edilsin’ talebiyle Türkiye çapında eylem kararı aldı.

EYLEM 29 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in haberine göre 29 Eylül Perşembe gününden itibaren iş yerlerinde ve illerde eylemlere başlayacak.

KESK Eş Genel Başkanılerı Lami Özgen ve  Şaziye Köse sendika yöneticileriyle birlikte bu sabah Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek, eylem kararını açıkladı. Eylem kararına ilişkin açıklamayı Şaziye Köse yaptı.

‘BU AĞIR SALDIRIYI DA PÜSKÜRTECEĞİZ’

Köse’nin açıklamasına göre eylemler, ‘ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin’ talebiyle ülke genelinde bir imza kampanyasıyla başlayacak.

KESK, 29 Eylül’den 15 Ekim tarihine kadar iş yerlerinde ve kent meydanlarında kuracağı stantlarda, “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz” başlıklı bir bildiri dağıtacak.

çağdaşses

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.