anadoluverumelimedya.com

Eskişehir Düzce’ye omuz verdi: Mücadeleden asla vazgeçmeyin

RABİA YILMAZ 

Reklam alanı

Düzce’de imam hatibe dönüştürülen okullarını terk etmeyerek 4 gün boyunca direnen Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine farklı illerdeki lise öğrencilerinden destek mesajları gelmeye başladı.

Eskişehir’de bulunan Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, okullarından ayrılmak istemeyerek eylem yapan, ancak 4 günün sonunda gözyaşları içinde okullarından ayrılmak zorunda kalan Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine destek mesajı yayımladı.

Uğradığımız haksızlığa karşı mücadele edeceğizUğradığımız haksızlığa karşı mücadele edeceğiz
‘Omuz veriyoruz’
Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin ”Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesindeki arkadaşlarımıza omuz vermek istiyoruz” diye başladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Arkadaşlarımızın tüm çekincelerini kendi sorunlarımız gibi paylaşıyoruz ve okullarına bir an önce dönmelerini istiyoruz. Ülkemiz genelinde yayılan gerici uygulamalara bir yenisi daha eklendi bildiğimiz gibi Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesinde ki dostlarımız karanlığa birer kandil gibi doğmak isterken okulları ellerinden alındı ve kız imam hatip lisesine dönüştürüldü. Sosyal Bilimler Lisesine bin bir türlü zorluklarla baş ederek saatlerce kitap başlarında zaman geçirerek yerleştiler. Hiç birinin ideali bir anadolu lisesine gitmek değildi, yurtsever birer insan olarak her karış toprağını ayrı ayrı sevdiği ülkesine iyi birer sosyal bilimci olmaktı. Ama ülkemizde sosyal bilimci ihtiyacı varken din bilimci ihtiyacı bunun üzerine geçmişti. Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi bu ihtiyaçtan ötürü kız imam hatip lisesine dönüştürüldü(!).”

‘Gerici dalgaya boyun eğmeyeceğiz’
Yurt genelinde yayılan gerici dalgaya boyun eğilmeyeceğinin de belirtildiği açıklamada, ”Unutmasınlar ki elbet zaman, kimin haklı kimin haksız olduğunu gün yüzüne çıkaracaktır ve bundan korkması gerekenler sadece ve sadece ülkemizi karanlık bor bataklığa dönüştürmek isteyenlerdir. Dostlarımızın, değerli sosyal bilimler lisesi öğrencilerinin hak mücadelesini en içten duygularımızla selamlıyoruz. Mücadeleden asla vazgeçmeyin. Unutmayın ki sosyal bilimciler kendini en güzel, karanlıkta belli eder.Gerçekçi olun, imkânsızı isteyin” denildi.

Ne olmuştu?
Düzce’deki Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi, ilçedeki imam hatip ortaokulu ve lisesindeki 675 öğrencinin aynı binada eğitim görebilmesi için kız imam hatip lisesine dönüştürülmüştü. Okulları imam hatip lisesine dönüşünce, başka bir binada eğitim almaları dayatılan sosyal bilimler öğrencileri, binayı terk etmeyerek yeni gelecek öğrencilere karşı okulda barikat kurmuştu. 4 gündür boyunca direnen öğrenciler, önceki gün gözyaşları içerisinde eylemlerini sona erdirerek, okullarını terk etti. BirGün’e konuşan öğrenciler, ”Uğradığımız haksızlığa karşı mücadele edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.