anadoluverumelimedya.com

O KHK’nın ardından akademisyenler ayağa kalktı

ÖYP Ankara İnisiyatifi, 674 sayılı KHK ile program kapsamında Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı ile istihdam edilmiş olan bütün araştırma görevlilerinin iş güvenceleri ellerinden alındığını belirterek basın bildirisi yayımladı.

Reklam alanı

Akademisyenler bununla birlikte 26 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’de Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.

Yayımlanan basın bildirisinde ise 674 sayılı KHK ile program kapsamında istihdam edilmiş olan bütün araştırma görevlilerinin iş güvenceleri ellerinden alındığını aktarılarak duruma tepki gösterildi.

KHK kapsamında binlerce akademisyen sadece öğrencilikleriyle sınırlı olan 50/d statüsüne geçirilmişti. 33/a’dan 50/d statüsüne geçen akademisyenler doğrudan kadro hakkını kaybetti. AKP’li Ankara milletvekili Ertan Aydın bu düzenlemeyi “‘Nasıl olsa kadro alacağız’ mantığı kişiyi rekabet ortamından uzaklaştırıyor ve tembelliğe itiyor” diyerek savunmuştu.

Açıklanan basın bildirisinde yapılan değişikliğe sert tepki gösterildi. “Hiçbir araştırma görevlisi bu güvencesiz statüyle çalışmak zorunda bırakılmamalı, tüm araştırma görevlileri aynı kanunun 33üncü maddesine göre istihdam edilmelidir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Araştırma görevlileri yalnızca 33. Maddeye göre istihdam edilmelidir!

Yalnızca ÖYP kapsamındakiler değil halihazırda 50/d ile istihdam edilen tüm araştırma görevlileri 33. Madde kapsamına alınmalıdır!

Bu süreçte eğitimlerini sürdürme koşulları elinden alınan arkadaşlarımızın maddi manevi zararları tazmin edilmelidir!

Akademide güvencesiz istihdam Türkiye’de yükseköğretimin gelişmesinin önündeki temel problemlerden biridir. Ülkenin dört bucağına açılan kamu kaynakları ile finanse edilen yeni üniversitelerin bilimsel gelişkinliğe kavuşabilmesinin önündeki en büyük engel 50/d ile istihdamdır. ÖYP araştırma görevlilerinin bir gecede ellerinden alınan haklarının bir an önce iade edilmesi için elimizden geleni yapacağımızı, bu haksızlığa karşı mücadele edeceğimizi bildiririz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

ÖYP ANKARA İNİSİYATİFİ

 

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.