anadoluverumelimedya.com

ABD’li siyahların isyanı büyüyor

ABD’nin Charlotte kentinde, Keith Lamont Scott adlı siyahinin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri isyana dönüştü.

Reklam alanı

ABD’nin Charlotte kentinde, Keith Lamont Scott adlı siyahinin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri isyana dönüştü. Polisle göstericiler arasında çatışmalar çıktı. Gösterilerin ikinci gününde, bir protestocu açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

Belediye Başkanı Jennifer Roberts, sosyal paylaşım sitesinden, polisin göstericilere karşı silah kullanmadığını, başka bir sivilin açtığı ateş sonucu, bu kişinin ağır yaralandığını ileri sürdü. Eyalet valisi ise eylemleri gerekçe göstererek olağan üstü hal ilan etti. Kuzey Carolina eyaletinin valisi Pat McCrory, kararı Charlotte Polis Şefi Kerr Putney’in talebi doğrultusunda aldığı söyledi. Vali McCrory, yaptığı yazılı açıklamada, polise yönelik saldırılar olduğunu ileri sürerek “Vatandaşımıza, polisimize ya da çevreye yönelik herhangi bir saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Sputnik’in haberine göre ise Polis Şefi Putney yerel basına yaptığı açıklamada, göstericilerin ‘kontrolden çıktığını’ söyledi. Putney, “Bu dakikaya kadar sabırlı bir şekilde bekledik fakat göstericiler şiddete dönük eylemler gerçekleştiriyor. Polise ‘pet şişe ve benzeri nesneler’ fırlatıyorlar. Tekrar düzenin sağlanmasının vakti geldi” dedi.

Öte yandan ABD’de son bir yılda yaklaşık 160 siyah polis tarafından öldürüldü. Yaşanan son olayda, öldürülen 43 yaşındaki siyahi Keith Lamont Scott’ın ailesi, ‘elinde sadece kitap bulunmasına rağmen polisin onu vurduğunu’ iddia etti. Polis ise Scott’un elinde silah olduğunu ileri sürüyor.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.