anadoluverumelimedya.com

ÖSO kiminle birlikte kime karşı savaşıyor

Doğu Perinçek / Aydınlık

Reklam alanı

ÖSO kiminle birlikte kime karşı savaşıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinde ABD-İsrail koridoruna girdi. Amaç, Terör Koridorunu bozmak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkıda bulunmak.

ABD, Türkiye’ye “giremezsin” dedi. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri, orada ABD bayrağı altında savaşan terör örgütlerini temizliyor.

Türkiye, bu harekata Rusya ve İran başta olmak üzere bölge ülkeleriyle işbirliği yaparak başladı ve devam ediyor.

Olayın ve cepheleşmenin özeti bu. Daha önemlisi bu cepheleşme, stratejik boyutta, başka deyişle gelip geçici değil.

En önemlisi: Türkiye’nin ABD koridoruna girmesi, Türkiye’nin toprak bütünlüğü için şart.

ÖSO’NUN KONUMU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı Harekatı’nda ÖSO’yu kullanmasını bu tablo içinde anlayabiliriz. ÖSO, TSK’nın güdümünde, TSK’nın harekat stratejisi içinde, Mehmetçikle birlikte savaşıyor. Ve bu harekatın karşısında ABD, İsrail, PKK/PYD var.

Herkes için soru tektir: Bu savaşı Türk ordusunun kazanmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz?

SURİYE’NİN YARARI

Bölgede savaşan bütün devletler, çeşitli örgütleri kendi amaçları için yönlendirmeye çalışıyorlar. “Düşmanın kuvveti olacağına benim kuvvetim olsun” anlayışı, aslında bütün savaşlarda geçerlidir. Suriye devletinin de bu tür uygulamaları var.

Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva kardeşimiz, Vatan Partisi’nin 4 Eylül 2016 günü İskenderun’da düzenlediği açık oturumda olayı çok güzel açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ÖSO’yu kullanması, Suriye’nin de yararınadır. Böylece yakın zamana kadar ABD’nin denetimindeki bir kuvvet, ABD’nin denetimindeki terör örgütlerine karşı savaşa sürülüyor. ÖSO, Suriye’nin toprak bütünlüğü için savaş cephesine çekilmiş oluyor.

ABD ASKERLERİNİ KOVAN ÖSO ASKERLERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ABD Koridoruna girmesine karşı bozgunculuk yapanlar yine yanıldılar. Hayat, “ÖSO’yu kullananlar ABD’ye karşı mücadele edemez” diyenleri doğrulamadı. ÖSO’nun askerleri, ABD askerlerini Çobanbey’den kovdular. Doğan Haber Ajansı’nın 16 Eylül 2016 günlü haberi özetle şöyleydi:

 

Amerikan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 29 ABD askeri, başlarında dört komutanla, 16 Eylül sabahı helikopterle Suriye ‘nin kuzeyindeki Çobanbey kasabasına indiler. ABD askerleri Türkiye sınırına beş kilometre uzaklıkta bulunan Çobanbey kasabasında göründükleri anda, Özgür Suriye Ordusu mensuplarının sert tepkisiyle karşılaştılar. Rus haber ajansı Sputnik, protesto eden grupların Nureddin el Zengi, Ceyşül Tahrir, Hamza Tugayı, Şam Cephesi ve Sultan Murat Tümeni olduğunu bildirdi.

AMERİKA SURİYE’DEN DEFOL’

ÖSO mensupları, “Amerika Suriye’den defol” ve “Tek yol İslam ve Muhammed yoludur” sloganlarıyla ABD’li askerlerin üzerine yürüdüler. ÖSO askerleri, Amerika’nın YPG’ye olan desteği nedeniyle tepki gösteriyorlar. Suriye’den kovulan ABD askerleri, Türk askerlerinin koruması altında Türkiye’ye dönmek zorunda kaldılar.

Özeti, ÖSO güçleri, TSK’nın yönetiminde, IŞİD’e ve PYD/YPG’ye karşı cephe tutuyor ve savaşıyor.

Türkiye’nin Vatan Savaşı’na karşı olanların rahatsızlığı da buradan geliyor.

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.