anadoluverumelimedya.com

CHP Gençlik Örgütleri: Artvin’in devrimci yurtsever yoldaşlarına sahip çıkacağız

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yaşandığı gece mahallelerini darbecilere ve AKP’li provokatörlere karşı savundukları için polisin saldırısına uğrayarak tutuklanıp Artvin Kapalı Cezaevi’ne gönderilen 9 muhalif gencin ilk davası bugün Hopa’da görüldü.

Reklam alanı

Yargılanan 9 gençten, 4’ü bugün görülen davada serbest bırakıldı. Duruşmaya CHP Gençlik Örgütleri de katıldı.

5 muhalif gencin tutukluğunun devam etmesine tepki gösteren, CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkanı Emre Yılmaz, duruşma sonrası şu açıklamada bulundu: “15 Temmuz gecesi hepimizin tanıklık ettiği askeri darbe girişiminden bu yana KHK’larla, OHAL fırsatçılığıyla dolu günler yaşıyoruz. İnsanların mesnetsiz suçlamalarla işlerinden, hayatlarından ve özgürlüklerinden olmasını normalleşme diye bizlere izletmeye çalışıyorlar. Yargıdan akademi ve eğitimin tüm kademelerine, siyasi partilerden sol örgütlerin üyelerine kadar uzanan bir avla karşı karşıyayız. Bu avın ortaya çıkardığı haksız tutuklamalardan birini de maalesef burada yaşadık. Kentlerini darbecilere karşı savunmak için sokakta olan arkadaşlarımız aylardır bu avın kurbanı. Hopa’nın devrimci çocukları, umuda gülümseyen yol arkadaşlarımız o günden beri “darbeyi savunmak, FETÖ/PYD terör örgütü üyesi olmak” gibi asla inanılamayacak bir suçlamadan dolayı içeride tutuldular. Görmemize izin verilmedi, hiç adil bir muamele de görmediler. Ve hatta Bu suçun gerçek sahipleri yüzünden, yine onlarla aynı yerde tutulma ayıbına maruz kaldılar.Bugün ise başka bir adaletsizlikle karşı karşıyayız. Bu davadan içeri alınan 9 arkadaşımızdan sadece 4’ü serbest bırakıldı. 2 gündür burada saatlerce süren bu davadan adalet bekledik. Bu kadar uzun süren bir davada, gerçek suçlularla devrimci arkadaşlarımızı ayırt etmelerini bekledik. Ama o salonda adalet yok. Yargı yok. Gerçeklik yok. Tek gerçek var o da ailelerin haklı isyanı. Yıllardr mücadele ettikleri insanların yanında çocuklarının alınmasına isyan ediyorlar. Biz de ediyoruz. 9 arkadaşımız özgür olmadan da hiçbirini özgür saymıyoruz. Hepsi özgür olana kadar CHP Gençlik Örgütleri mücadele edecek. Hopa halkıyla, Artvin’in devrimci yurtsever yoldaşlarıyla arkadaşlarımıza sahip çıkacağız.”

Ne olmuştu?
Girişimin yaşandığı gece 12 Hopalı gence önce polis saldırmış, darp edilen 12 genç hastaneye kaldırılmıştı. Tedavilerinin bitmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan gençlerden ikisi serbest bırakılmış, 10 kişi ise “darbe karşıtlarına müdahale ve darbeyi destekleme” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Sonrasında da 9 Hopalı genç tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aileler olarak mağdur olduklarını belirten, Çağdaş Taylan Yılmaz’ın babası Şenol Yılmaz solcu çocukların ‘FETÖ’cü ilan edilmelerinin ağırlarına gittiğini söyledi. Yılmaz “Solcu çocuklar bir gecede ‘FETÖ’ kılıfına sokuldu. Türkiye’de yaşıyoruz, her şeyin olabileceği bir ülke burası. Çocuklarımız koğuşlardaStemel ihtiyaçlarını gidermekte zorlanıyorlar” dedi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.