anadoluverumelimedya.com

ABD Suriye ordusunu vurdu

Suriye, Deyr Ez Zor’daki mevzilerinin ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon tarafından bombalandığını ve 62 askerinin öldüğünü açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı da koalisyona ait 2 F-16 jeti ve 2 A-10 tipi uçağın Suriye ordusu mevzilerine saldırı düzenlediğini doğruladı.

Reklam alanı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Deyr Ez Zor’daki Suriye ordusu mevzilerini vurduklarını itiraf ederken bombardımanların “kazadan” ibaret olduğunu öne sürdü.

Sputnik’in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Bugün Moskova saati ile 17.00-17.50’de IŞİD’le mücadele koalisyonu (iki F-16 ve iki A-10 jeti) Deyr Ez Zor’daki havalimanı yakınlarında IŞİD tarafından etrafı çevrilmiş olan Suriye hükümeti güçlerinin birliklerine 4 saldırı düzenledi. Koalisyona ait uçaklar Suriye hava sahasına Irak sınırı tarafından girdi” ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, “Hava saldırıları koordinasyondaki bir hata yüzünden düzenlendiyse, bu, ABD tarafının terörist gruplara karşı eylemlerini Rusya ile birlikte koordine etme konusundaki isteksizliğinin doğrudan sonucu demektir” vurgusu yaptı.

Diğer taraftan Bakanlık, uluslararası koalisyona ait uçakların Suriye askerlerini vurmasının hemen ardından IŞİD’in saldırı başlattığının altını çizdi.

Suriye ordusu, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Deyr Ez Zor yakınlarındaki mevzilerini bombaladığını duyurmuş, 62 askerin öldüğünü, 100 askerin de yaralandığını açıklamıştı. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA da bombardımanın El Tharda Dağı’nda gerçekleştiğini aktarmıştı.

Öte yandan Russia Today’e (RT) bilgi veren Pentagon kaynakları, söz konusu haberlerin incelendiğini belirtti.

CENTCOM’DAN AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Deyr Ez Zor’daki Suriye ordusu mevzilerini vurduklarını itiraf ederken bombardımanların “kazadan” ibaret olduğunu öne sürdü.

Yazılı açıklama yayınlayan CENTCOM, IŞİD saldırısına ve onlarca Suriye askerinin ölümüne yol açan bombardımanın sorumluluğunu üstlenirken, ‘IŞİD hedefleri vurulmak istenirken bir kaza meydana geldiğini’ savundu.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.