anadoluverumelimedya.com

İtalya Başbakanı ortak basın toplantısını iptal etti

Bratislava’da gerçekleştirilen AB liderler zirvesinde İtalya Başbakanı Matteo Renzi Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’i protesto ederek ortak basın toplantısını iptal etti.

Fransa ile Almanya’nın sığınmacı krizi ve ekonomik sorunların çözümüne ilişkin sunduğu önerilere katılmayan Renzi’nin, François Hollande ve Angela Merkel ile planlanan ortak basın toplantısını protesto amacıyla iptal ettiği belirtildi.

Reklam alanı

İtalyan basını olayı “Renzi, Merkel ve Hollande’e karşı: Bölünme” şeklinde duyurdu. Basına yansıyan haberlere göre Renzi, “Merkel ve Hollande ile basın toplantısı yapamam çünkü çıkan sonuçları paylaşmıyorum. Bu bir polemik meselesi değil. Zirvenin ekonomi ve göçle ilgili sonuçlarından memnun değilim” ifadelerini kullandı.

 

‘AVRUPA GÖÇ POLİTİKALARINI DEĞİŞTİRMELİ’

Renzi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa’nın göç ve ekonomi politikalarını değiştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “İleriye doğru adımlar. Ama ufak ufak. Küçük bir adım. Avrupa çok fazla riske girecek” diye yazdı.
İtalya, en fazla göçmen akınına maruz kalan ülke olarak Afrika ülkeleri ile AB arasında sığınmacı anlaşması yapılmasını savunuyor.

HOLLANDE: TÜRKİYE İLE VARILAN ANLAŞMA KENARA İTİLMİŞ DEĞİL

Bratislava’daki zirvede Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yasa dışı göç konusunda AB’nin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu vurgulayarak, “Sınır güvenliğini ve sahil güvenliği güçlendirmeliyiz. Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya gibi ülkelere destek olmalıyız” diye konuştu.

Yasa dışı göç konusunda Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya gibi ülkeleri dinlediklerini ve konuyu ayrıntılarıyla ele aldıklarını aktaran Hollande, “Türkiye ile varılan anlaşmanın uygulanması dahil, hiçbir şey bir kenara itilmiş değil” ifadesini kullandı.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.