anadoluverumelimedya.com

ABD Kongresi’nde Erdoğan’a çok sert sözler: “Megalomanyak”

ABD Kongresi’nde düzenlenen Türkiye konulu oturumda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası attığı adımlar ağır şekilde eleştirildi. Kongre üyeleri, Erdoğan’ın başarısız darbe girişimini, siyasi gücünü daha da artırmak için fırsat olarak kullandığı görüşünü dile getirerek, Erdoğan ve hükümeti adeta topa tuttu. Erdoğan için “Magalomanyak” ifadesi kullanıldı.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI TÜRKİYE

Reklam alanı

Amerika’nın Sesi (VOA) sitesinden Mehmet Toroğlu‘nun haberine göre, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Avrupa, Avrasya ve Yükselen Tehditler Alt Komitesi’nde “Darbe Girişimi Sonrası Türkiye” başlıklı oturum düzenlendi.

Oturuma Gazetecileri Koruma Komitesi Avrupa ve Orta Asya Programı Koordinatörü Nina Ognianova, Amerikan İlerleme Merkezi adlı düşünce kuruluşunun uzmanı Alan Makovsky, Şiddet İçeren Aşırılık Çalışmaları Uluslararası Merkezi Başkan Yardımcısı Ahmet Yayla ve Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunun uzmanı Aaron Stein konuşmacı olarak davet edildi.

“ERDOĞAN SİYASİ GÜCÜNÜ ARTIRMA PEŞİNDE”

Alt Komitenin Başkanı Cumhuriyetçi Parti California milletvekili Dana Rohrabacher, “Erdoğan, başarısız darbe girişimini siyasi gücünü daha da artırmak için fırsat olarak kullanarak, zaten kötü olan vaziyeti daha da kötü hale getiriyor” dedi.

“MEGALOMANYAK”

Rohrabacher, darbe teşebbüsünden önce de Erdoğan yönetiminde “tiranlık, baskı ve hatta yolsuzlukların” olduğunu öne sürerek, “Yolsuzlukla ilgili haberler çıkmadan önce Erdoğan’ın Gülenciler’le bir sorunu yok gibi görünüyordu. Ancak Gülenciler, iktidardaki kişiyle bağlarını koparacağını bile bile bunu rapor etme ihtiyacı hissettiler, bu bence kötü bir şey değil, iyi bir şey. Megalomanyak haline gelmekte olduğu görülen bir kişi tarafından çocuklarının bile tutuklanabileceğini bilen cesur insanlara sahipsiniz demek” diye konuştu.

Rohrabacher, “Erdoğan eğer bunu halkının gerçek demokratik haklarını yok etmek, Batı ile bağları kesmek, demokratik uygulamaları sonlandırmak için kullanmak istiyorsa bu kabul edilemez ve Türk halkı için tarihi bir felaket olur” dedi.

çağdaşses

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.