anadoluverumelimedya.com

Konya, Hava Kuvvetleri’nin elektronik beyni olacak

Havacılık dünyasının her yıl tatbikatlarını yaptığı Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri’nin elektronik beynine de ev sahipliği yapacak. Ağırlıklı olarak elektronik harp teknikleri eğitimi verilen üs’te, kısa süre içinde Elektronik Harp Grup Komutanlığı oluşturulacak.

Konya’da bulunan 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı, Türk Hava Kuvvetleri’nin elektronik beyni olacak.

Reklam alanı

Her yıl birçok uluslararası ve milli tatbikatların icra edildiği üs’te, uzun bir süredir harp teknikleri eğitimi veriliyor. Bu kapsamda Elektronik Harp Grup Komutanlığı’nın kısa süre içinde Konya 3’üncü Ana Jet Üssü çatısı altında faaliyete geçmesi öngörülüyor.

Elektronik harp kendi içinde elektronik destek, elektronik saldırı ve elektronik savunma olmak üzere üç boyuta sahip bulunuyor.

Uygulama ile dost birlikler elektromanyetik güç ile üstünlük sağlarken, düşmanın sahip olduğu elektromanyetik güçlerin ise kullanılamaz hale getirilmesi hedefleniyor.

Elektronik harp, ilk olarak İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz ve ABD Hava Kuvvetleri sırasında gerçekleştirilen Hamburg Saldırısı’nda İngilizler tarafından uygulandı.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.