anadoluverumelimedya.com

“Batının oyununa geldik”

CHP’li Kuşoğlu, Suriye politikasının bugün Suriye operasyonunda ortaya çıktığını belirterek, “Batı’nın oyununa geldik, burada bataklığa çekilmek isteniyoruz” dedi.

Yeniçağ / Fatih Erboz

Reklam alanı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) verdiği destekle devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD’in merkezi Rakka’ya operasyon yapılmasına yönelik tartışmalar sürüyor. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye’nin Suriye’de çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Suriye’de eğer hükümet başlangıçta önlemini alsaydı bugün Türkiye’nin desteklediği operasyonları konuşmazdık. Şimdi Rakka operasyonunu konuşuyorsak bu, başta yapılan hatalardan kaynaklanıyor. Suriye’de tam bir bataklığa saplanabiliriz. Bence Batı’nın oyununa geldik” dedi.

Operasyonda geciktik

Suriye’de, AKP iktidarının başlangıçta yaptığı yanlış politikaların sonuçlarının bugün gerçekleştirilen operasyonlarda açıkça ortaya çıktığını kaydeden Kuşoğlu, şöyle devam etti: “Suriye’de kendi sınır güvenliğiniz için operasyon yapmakta geç kaldınız. Bugün bu açıkça ortaya çıktı. Şimdi operasyon yapıyorsunuz ve bunun daha ileriye gidip gitmeyeceğini tartışıyorsunuz. Biz Suriye’de Batı’nın da bizi oraya sürüklemesiyle tam bir bataklığa gidiyoruz. ABD, AB bizi orada oyuna getirdi bence. Başlangıçta destek verdiğimize bugün karşı çıkıyoruz, başlangıçta destek vermeyecektik. Bu noktaya geldik ve çıkar mıyız, çıkabiliriz ama bu nasıl olacak, cevap yok maalesef.”

CHP’li Kuşoğlu, TSK’nın yapısında yapılan değişikliklerde askeri hastanelerin ve personel yapısının değiştirilmesinin anlaşılabilir hiçbir tarafının bulunmadığını ifade etti. Kuşoğlu, “Suriye’de operasyon düzenliyorsunuz, TSK’nın sıhhiye sınıfını değiştirip ortadan kaldırmaya kalkıyorsunuz. Dünyanın neresinde askeri hastaneler kaldırıldı da Türkiye’de kaldırılıyor. Şu anda operasyondasınız ve sıhhiye sınıfınız bulunmuyor. Devleti alt üst ediyorsunuz, askeri buradan bile tasfiye etmek istiyorsunuz. Bugün cepheye Cenevre sözleşmeleri kapsamında sivil doktor gönderemezsiniz. ‘Gitmiyorum’ dediler mi gitmezler. Bunları hiç düşünmeden askeri tasfiye etmek için böyle bir işlem yapamazsınız”  diye konuştu.

yeniçağ

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.