anadoluverumelimedya.com

Ankara-Şam hattı güçleniyor

“Ankara ile Şam, Halep’ten cihatçıların çekilmesi, Kürt koridorunun engellenmesi ve terör örgütü listesinin hazırlanması konusunda ön anlaşmaya vardı.” Bu iddialar Lübnan merkezli As Safir gazetesine ait. İki ülke temsilcilerinin Bağdat’ta bir araya geldiğini yazan gazete, pazar günü de Şam’da üst düzey bir görüşme yapılacağını öne sürdü.

PYD ve YPG hedef olacak, Kürt koridoru engellenecek. Türkiye Suriye sınır hattının kontrolü için Rusya önderliğindeki heyetle koordineli hareket edilecek.

Reklam alanı

Bu iddialar Lübnan gazetesi As Safir’e ait. Habere göre, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve beraberindeki istihbarat heyeti ile 7 kişilik Türk heyeti Irak’ta bir araya geldi.

Gazeteye göre, geçen hafta yapılan görüşmede iki ülke heyeti Fırat Kalkanı harekâtını ele aldı ve bir mutabakat imzaladı

Pazar günü Şam’da üst düzey katılımla bir toplantı daha yapılacağını belirten gazete, Şam yönetimin TSK’nın Cerablus müdahalesine askeri karşılık vermeyeceğini iddia etti.

Habere göre, Şam, mutabakat gereği PKK’yı terör örgütü olarak tanımaya devam edecek ve Afrin’de konuşlanan PYD’ye yapılan yardımları kesecek.

Ankara‘nın da bu atılan adımlara karşılık, ılımlı radikal muhalefet listesinin hazırlanmasında Şam’a yardımcı olacak.

Gazete ayrıca, Suriye Türkiye sınırının kontrolü için de Rusya önderliğindeki izlemeye heyetiyle koordinasyon kurulacağını yazdı.

Gazete, Halep’teki Suriye hükümeti karşıtı olan grupların Halep’ten çekilmesi yönünde de bir anlaşma sağlandığını öne sürdü. Haberde “Halep Suriye’nin, Suriye’deki Kürt projelerinin ölümü de Türklerin olacak” ifadesini kullandı.

Kuveyt merkezli Al Rai gazetesi de “Kürtler ve Nusra esas kaybedenler olacak” başlıklı bir yazı yayınladı. Yazıda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’deki yol haritasında anlaştığı iddia edildi.

Gazeteye göre, Türkiye ve Rusya’nın Kürt koridorunun engellenmesi ile Halep’te el Nusra’nın yalnızlaştırılması konusunda hemfikir.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.