anadoluverumelimedya.com

İslam Kerimov’un Sağlık Durumu ile İlgili Flaş Gelişme

Beyin kanaması geçiren Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İslam Kerimov’un öldüğü resmi makamlarca henüz doğrulanmamasına rağmen yerel haber kaynakları Kerimov’un öldüğü iddialarını doğruladı. Gün içerisinde Kerimov’un kızı Lola Kerimova, Instagram sayfasından paylaştığı resimde babasının komada olduğunu yazmıştı.
Reklam alanı

 

Potansiyel adaylardan, Batı yanlısı Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Rüstem Azimov’un da gözaltına alındığı belirtiliyor.

 

Kerimov sonrasında Başkanlık makamı için Kerimov ailesi ile güvenlik birimlerine hükmeden klanlar arasında iktidar mücadelesinin geçmesi bekleniyor. En güçlü adayların başında Rusya yanlısı, aileye yakın Milli Güvenlik Kurulu Konseyi Rüstem İnoyatov geliyor. Ancak İnoyatov’un da en az 70 yaşında olduğunu ifade etmek lazım. Ayrıca diğer güçlü adaylardan birisi de Başbakan Şövket Mirziyeva’dır. Özbekistan Anayasasına göre Senato Başkanı 59 yaşındaki Nigmatullah Yoldaşev Cumhurbaşkanlığına vekalet edecek.

 

Babası tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan ancak yakın zamana kadar Özbekistan’ın en güçlü şahsiyetlerinden birisi olan Gülnara Kerimova’yı da Başkanlık mücadelesinde hafife almamak gerekiyor.
Kerimov sonrasında Başkanlık makamına ismi geçenlerin hiçbirisi, maalesef ki Türkiye tarafından yakın takibe alınmış ve iyi ilişkiler kurulmuş değil.
haber3hilal
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.