anadoluverumelimedya.com

Cerablus’a askeri harekat başladı

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Askeri kaynaklardan yapılan bilgilendirmede, “Sınır hattındaki tanklar hudut emniyeti için yer değiştiriyor” ifadeleri kullanıldı. Askeri kaynaklar, Cerablus harekatına katılan birliklerle ilgili olarak “Askeri harekatına, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA’lar dahil) katılıyor” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye‘nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

Reklam alanı

Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.

TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye’nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

IŞİD ile aktif mücadele eden TSK’nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

Savaş uçakları IŞİD hedeflerini bombalamaya başladı 

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı savaş uçakları, Suriye’nin Halep kentinin Cerablus bölgesindeki terör örgütü IŞİD hedeflerini bombalamaya başladı.

Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı.

Operasyonda, önceden belirlenen IŞİD hedefleri etkisiz hale getirildi.

Operasyon devam ediyor

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Keklice ve Cerablus bölgesinde tespit edilen hedeflere F-16’lar ile vuruluyor.

Türkiye tarafında konuşlu bulunan tanklarla da Suriye tarafındaki anlık çıkan ve görünür IŞİD hedefleri vuruluyor.

ASKERİ KAYNAKLAR: 12 HEDEF TAM İSABETLE VURULDU, TANKLAR EMNİYET İÇİN YER DEĞİŞTİRİYOR

Askeri kaynaklar, Suriye’nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 12’sinin tam isabetle vurulduğunun teyit edildiğini bildirdi.

Ayrıca, kaynaklardan yapılan son bilgilendirmede, “Sınır hattındaki tanklar hudut emniyeti için yer değiştiriyor” ifadeleri kullanıldı.

Askeri kaynaklar: Kara harekat başlamadı

Operasyona ilişkin askeri kaynaklardan gelen açıklamada, “Amaç hudut güvenliği sağlamak. 64 hedefte 224 atım yapıldı. Henüz kara harekatı başlamış değil” denildi.

Tüm komuta kademesi Karagah’ta harekatı takip ediyor

Suriye harekatı başlangıcından itibaren Karargah’ta takip ediliyor. Karargah’taki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde tüm komuta kademesinin sevk ve idare için hazır bulunduğu belirtildi.

HAREKATA KATILAN BİRLİKLER

Askeri kaynaklardan yapılan bilgilendirmeye göre Cerablus harekatına katılan birlikler şu şekilde:

Askeri harekatına, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA’lar dahil) katılıyor

70 HEDEF TAM İSABETLE VURULDU

Ayrıca, yapılan bilgilendirmede “Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarımızla açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edilmiştir.” denildi.

Başbakanlık’tan açıklama

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır.

DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK’nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.