anadoluverumelimedya.com

Can Ataklı AKP içindeki Cemaatçi olduğu söylenen siyasileri yazdı

TSK’dan Emniyet’e, memurlardan akademisyenlere, iş dünyasından medyaya kadar Cemaat operasyonları sürerken siyaset ayağına ilişkin henüz operasyon yapılmaması tartışılmaya devam ediyor.

Reklam alanı

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü “Siyasete sıra gelmesini daha çok bekleriz” başlıklı yazısında konuya değinerek, “AKP çevrelerinden edindiğim bilgilere göre halen parlamentoda görev yapan en az 30 milletvekilinin dinci faşist Fethullah Gülen terör örgütü ile direkt bağlantılı oldukları saptanmış durumda” dedi.

“ÖNEMLİ SİYASİ İSİMLERİN BU SORUŞTURMADAN KAÇMASI MÜMKÜN DEĞİL”

“Kiminle konuşsam merakı aynı; ‘Cemaat operasyonlarında siyasete ne zaman sıra gelecek?” diyen Can Ataklı şöyle devam etti:

“Kişisel olarak siyaset kısmına bir süre daha dokunulmayacağını düşünüyorum. Daha da doğrusu henüz dokunulamayacağını sanıyorum. Çünkü iş siyasete geldiği an asıl bomba orada patlayacak. Çok önemli siyasi isimlerin bu soruşturmadan kaçması ya da kendini aklaması mümkün değil. AKP çevrelerinden edindiğim bilgilere göre halen parlamentoda görev yapan en az 30 milletvekilinin dinci faşist Fethullah Gülen terör örgütü ile direkt bağlantılı oldukları saptanmış durumda.”

“GENEL HEM YEREL SEÇİMLER ERKENE ÇEKİLEBİLİR”

Can Ataklı, “Bazı AKP’liler daha da iddialı konuşarak ‘Meclis’teki Fethullahçı AKP milletvekili sayısı 82’ diyorlar” iddiasını gündeme getiriyorlar. “Bu bana ilginç geldi çünkü ‘yaklaşık 50’ veya ‘75’e yakın’ gibi tedbirli konuşmak yerine direkt ‘82’ diye kesin rakam veriyorlar” diyen Can Ataklı şunları yazdı:

“Operasyonların siyasete yansıması ile birlikte eğer söylenen rakamlar doğruysa 40 ve üzeri milletvekilinin ‘darbeye destek, terör örgütü üyesi olmak ve vatan hainliği’ ile suçlanması halinde AKP’nin Meclis’teki sayısı salt çoğunluğun altına düşüyor. Saray bunu göze alabilir mi? Alamaz. Çünkü Meclis’teki çoğunluğunu kaybetmiş bir AKP paniğe kapılır ve bütün gücüne rağmen ‘Bu iş Erdoğan’la, yani tek adamla olmuyor, ülke iç savaşa sürükleniyor’ endişesi AKP’de de hakim olur.

Bu durumda sokaktaki kalabalıkların hiçbir hükmü kalmaz.

O halde sarayın siyasi operasyon başlamadan önce hem genel hem yerel seçimleri erkene çekmesi, hatta bu yıl içinde yapmaya kalkması kimse için şaşırtıcı olmamalı.”

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.