anadoluverumelimedya.com

Balyozcu paşa Nusaybin’i temizlemiş

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’ya yönelik olarak 14 Mart günü başlayan ve 81 gün süren operasyonun ayrıntıları, aylar sonra ortaya çıktı. İki tuğgeneralin yönettiği operasyonun ilk bölümünde, 60 şehit verildi ama örgütün etkinliği kırılamadı. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emri ile göreve Balyoz davasından 13 yıl hapse mahkum olan Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Ergün getirildi. Bölgedeki generaller ise, ‘’O Balyoz sanığı” diyerek bu görevlendirmeye karşı çıktı. Ancak Ergün, 21 günde ilçeyi teröristlerden temizledi. Ergün’e karşı çıkan generaller ise, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’den tutuklandı. Ergün de Ankara’ya önemli bir göreve atandı ve Genelkurmay Harekat Planlama Daire Başkanı oldu.

 Nusaybin’de 81 gün süren operasyon sonunda, PKK tarafından kazılan 52 çukur kapatıldı, 508 barikat kaldırıldı. 75’i sağ, 571 terörist etkisiz hale getirildi. 1213 patlayıcı imha edildi.
Reklam alanı

YARAR: TURNUSOL GİBİ

Güvenlik politikaları uzmanı ve eski Özel Kuvvetler subayı Mete Yarar, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, 14 Mart-3 Haziran 2016 tarihlerindeki Nusaybin operasyonunun detaylarını anlattı ve şunları söyledi: “İlk dönemde 2 tugay komutanının yönetimindeki operasyonlarda, örgüte karşı ilerleme sağlanamadı. Çok şehit geldi. Bunun üzerine sorumluluk, Tunceli’deki tugay komutanına verildi. O, Nusaybin’de göreve başlayınca, hedefler başarılı biçimde etkisiz hale getirildi. İlçeden Suriye Kamışlı’ya açılan, örgütün kaçış ve lojistik amaçla kullandığı tünel de bulunup imha edildi. Diğer generaller de turnusol kağıdı gibi açığa çıktı. Şimdi bu generaller FETÖ’den tutuklu… Hem bu isimler ve operasyonun ilk dönemi incelenmeli.”

KKTC’DEN GELDİ, BALYOZ’DAN TUTUKLANDI

Balyoz davasından 13 yıl 4 ay hapse mahkum edilen ve ikinci kez yargılama sonucu beraat eden Tuğgeneral Levent Ergün, 2015 Yüksek Askeri Şura’da generalliğe terfi etmişti. Ergün, Albay rütbesinde ve KKTC’de 49. Alay Komutanıyken, Balyoz davasına adı karıştırılmış, plan seminerine katılmadığı halde yurda gelerek teslim olmuştu.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.