anadoluverumelimedya.com

Valiler “acil” Ankara’ya çağrıldı

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden bir başka terör örgütü olan PKK’nın eylemlerini  yoğunlaştırması üzerine, Ankara, özel güvenlik önlemleri almaya yöneldi. İçişleri Bakanlığı, valileri, Ankara’ya çağırdı. Valiler ile yapılacak toplantıda, terör örgütlerinin neden olduğu güvenlik sorunları ve terörle mücadele kapsamlı olarak ele alınacak.

Aydın Hasan – milliyet.com.tr

Reklam alanı

Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından olağünüstü hal ilanı çerçevesinde  bir dizi önem  alındı. Siyasetin ve toplumun kapsamlı mutabakatı çerçevesinde FETÖ – PYD yapılanmasının devletten temizlenmesi çerçevesinde bir dizi önlem alınırken, terör örgütü PKK’nın son günlerdeki eylemlerinin artması dikkat çekici bulundu.

PKK’nin terör eylemlerinin ardından bu akşam Cumhurbaşkanlığı’nda güvenlik toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın başkanlık yaptığı toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ilgili bakanlar ile güvenlik bürokrasisi yetkilileri katıldı.

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantının sürdüğü saatlerde, İçişleri Bakanlığı da, valileri Ankara’ya çağırdı. Valiler ile yapılacak toplantının gündemi, darbe girişimi ve terör eylemleri.  Toplantıda, FETÖ, PKK ve IŞİD kaynaklı terör eylemlerine karşı kapsamlı değerlendirmelerde bulunulması bekleniyor. Terör tehditlerine karşı alınacak önlemleri n de, toplantıda  detaylı bir biçimde ele alınacağı belirtildi.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.