anadoluverumelimedya.com

Demirtaş Foreign Policy’nin dünya liderleri listesinde

ABD’nin merkezli dış politika dergilerinden Foreign Policy’nin 7 yıldır her sene düzenlediği en etkili 100 küresel düşünür arasına bu yıl Türkiye’den sadece HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş girdi.

Reklam alanı

Haberdar’ın haberine göre geçmişte Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun da girdiği listeye Demirtaş, ”meydan okuyucular” kategorisinde ve ”Erdoğan’ın hayalini yıkan” tanımlamasıyla girdi.

Dergi, Demirtaş’ı şöyle tanıttı: ”42 yaşındaki avukat HDP’nin liderliğini yaparak Haziran seçimlerinde yeterince koltuk kazanarak Erdoğan’ın yasama içinde çoğunluğu kazanmasının önüne geçti. HDP’nin cazibesini genişletti, partinin sadece Kürt çıkarlarını değil ayrıca liberalizm, kadın, gay hakları, çevre ve Erdoğan’ın otoriterliğine karşıtları da temsil etmeye başladı. Cumhurbaşkanı (Erdoğan) Demirtaş’ı ”terör örgütünün arkasında duran” biri olarak resmetmeye çalıştı. Demirtaş’ın fikirleri, karizması ona ”Kürt Obama” takma ismini kazandırdı ve kafası karışık Erdoğan’a meydan okumaya devam ettiği Türkiye’nin siyasi atmosferine fırlattı.”

Foreign Policy dergisi, ”karar vericiler” ”meydan okuyucular” ”mucitler” ”hak savunucuları” ”artistler” ”yardımseverler-doktorlar” ”stewards” ”vakanüvisler” başlıkları altında isimler sıraladı.

Sıralamaya Davutoğlu 2010 ve 2011 yıllarında girmişti ve 2011 yılında bizzat Washington’da ödül törenine katılıp, bir de konuşma yapmıştı. Erdoğan da 2011 yılında yine bu sıralamaya girmişti.

100 kişilik listeye giren bir başka Kürt ise KBY’nin Kürt savaşçıları Peşmergeler hakkında yaptığı ”Revolution-Devrim” şarkısı ile ünlü olan pop müzik starı Helly Luv oldu.

siyasihaber3

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.