anadoluverumelimedya.com

Cemaat’in imamı Öksüz’ü serbest bırakan hakimler hakkında karar

HSYK 2. Dairesi,  FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Reklam alanı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, (HSYK) 3. Dairesi’nin FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ile yapılan itirazı reddeden hakim Çetin Sönmez  hakkında soruşturma izni vermişti. 3. Dairenin soruşturma kararının ardından toplanan ve iddiaları değerlendiren HSYK 2. Dairesi, HSYK Teftiş Kurulu’nun hazırladığı rapor Öksüz’ü serbest bırakan hakim Köksal Çelik ile yapılan itirazı reddeden hakim Çetin Sönmez’i haklarında yürütülen soruşturma tamamlanana kadargeçici olarak görevden uzaklaştırma kararı aldı. Köksal Çelik ve Çetin Sönmez, Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun, “Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, HSYK tarafından geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği” hükmünü içeren 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldı. HSYK müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda hakimler hakkındaki tedbir ve kovuşturmaya ilişkin kararı HSYK 2. Dairesi verecek.

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Akıncılar Üssü’nde tek gözaltına alınan sivil olan ve “FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı” olduğu iddia edilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Adil Öksüz, tutuklanması istemiyle Sincan Batı Adliyesinde hakimliğe çıkarılmıştı. Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, Öksüz hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı vererek, adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bu karara yapılan itiraz ise hakim Çetin Sönmez tarafından reddedilmişti. Öksüz’ün serbest bırakılması kararını veren Çelik ve yapılan itirazı reddeden Sönmez’le ilgili, HSYK müfettiş görevlendirmişti. HSYK 3. Dairesi, hakimler Çelik ve Sönmez hakkında soruşturma izni vermişti.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.