anadoluverumelimedya.com

Cumhuriyet tarihinin en büyük satışına hazırlık: ‘’Fırsatçılığın olağanüstü hali’’

BirGün / ANKARA

Reklam alanı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, içerisinde Atatürk Orman Çiftliği’nin de bulunduğu 111 kurumun Varlık Fonu Yasa Tasarısı kapsamında özelleştirilmesine “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarının varlıklarına yönelik yapılan bu satış hazırlığı kabul edilemez ” diyerek tepki gösterdi.

“Cumhuriyetin değerlerinin tasfiyesi”
Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, tasarının içerisinde Karayolları, İller Bankası, DHMİ, Merkez Bankası, TKİ, Devlet Tiyatroları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi, Şeker Fabrikaları, MKE, TÜBİTAK, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’nun da yer aldığına dikkati çekti. Candan, bu kurumların varlıklarının büyük bölümünün bulunduğu Ankara’nın içeriği boşaltılarak, başkent olma özelliğini yitirmesini sağlamanın amaçlandığını belirterek, ‘’Bu Cumhuriyetin kamusal değerlerinin tasfiyesidir’’ dedi.

“Geleceksizleştirme…’’
Bu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu, özelleştirme idaresine devredilmesi planlanan kurumların varlıklarının şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Candan, açıklamasında şunları kaydetti:

“15 Temmuz darbe girişim sonrasında, ülke varlıkları üzerinden yürütülen bu satış politikaları kaygı vericidir. Kültürel miras, ormanlar, yollar, bilim, sanat, savunma sanayi, insan hakları, fabrikalar, bankalar, hava, deniz, demiryolu ulaşımları, yer altı yer üstü kaynakları ve birçok alanda hayatımıza dokunan kurumların varlıklarının özelleştirilmesini, çocuklarımızın geleceksizleştirilmesini kabul etmeyeceğiz. Fırsatçılığın olağanüstü halleri bu olsa gerek.”

“Ekonomik ve toplumsal darbe”
Bu satışlarla, ulus olmanın en önemli noktalarından olan toprak bütünlüğünün ekonomik olarak parçalanma tehdidi ile karşı karşıya bırakıldığını vurgulayan Candan, ‘’Yapılmak istenen ekonomik ve toplumsal darbedir. Ülkenin geleceksizleştirilmesidir. Yasalaşmasına izin vermemek hepimizin sorumluluğundadır” görüşünü dile getirdi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.