anadoluverumelimedya.com

Avusturya’da Türk derneğine saldırı!

VİYANA (AA)

Reklam alanı

Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Wels şehrinde faaliyet  gösteren Avrasya Kültür ve Spor Derneği’ne molotof kokteyli ile saldırı  düzenlendi.

Dernek Başkanı Mustafa Arslantaş, dün akşam saatlerinde derneğe  molotof kokteyli ile saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda derneğin camının  kırıldığını belirten Arslantaş, komşuların ifadesine göre, saldırıyı 2 kişinin  gerçekleştirildiğini ve polis tarafından yakalandıklarını aktardı.

Avusturya’daki Türklere karşı oluşturulan atmosferin endişeleri  artırdığını ifade eden Arslantaş, “Şu anda bütün Avrupa’da Türklere karşı bir  önyargı var. Bu yüzden PKK’lıların ve aşırı sağcıların hedefindeyiz. Atılan  molotof kokteyli patlasaydı binadaki Avusturyalılar yanacaktı.” dedi.

Polis, derneğe yapılan saldırı ile bağlantıları bulunduğundan  şüphelenilen 2 kişinin yakalandığını ve zanlıların terör örgütü PKK sempatizanı  olabileceğini bildirdi.

Arslantaş, saldırganlarla ilgili şikayette bulunduklarını ve  soruşturma açıldığını kaydetti.

Avusturya’da yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe  girişiminin ardından Türk bayraklarıyla sokaklara dökülerek darbe karşıtı  gösteriler düzenlemiş, ülkedeki bazı siyasetçiler ile medya organları da Türkiye  aleyhine açıklamalar ve yayınlar yapmıştı. Wiener Neustadt’ta Türk bayraklarının  balkonlara asılmasının yasaklanmasından sonra ülkede Türk derneklerinin  kapatılması, bozkurt işareti yapanların cezalandırılması, Türklerin gösteri ve  yürüyüş hakları ile Avusturya vatandaşlıklarının iptal edilmesi yönünde bazı  açıklamaların yapıldığı görülmüştü.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.