anadoluverumelimedya.com

Şok mangaları ile sistem dışına itilenler, emekli olmak zorunda kalıp da geri dönmek isteyenler derhal TSK’ya alınmalı

Başak Kaya / sözcü

Reklam alanı

Balyoz mağduru, emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, SÖZCÜ’ye konuştu ve ‘’Yüreğim yanıyor, hepimiz özür dilemeliyiz” diyen Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel’i sert sözlerle eleştirdi. Balyoz Davası’ndan tutuklu olduğu dönemde Özel’in Genelkurmay Başkanı sıfatı ile kendilerine mesaj gönderdiğini açıklayan Önsel şöyle dedi: “Bize ‘Her an göreve geri dönecek gibi hazır olun. Savunmalarınızı kısa tutun. Ben suçsuz olduğunuza inanıyorum. Bu işi masaya vurmadan, müzakere yoluyla çözeceğim. Hüküm yerseniz, önce ben çeker giderim’ dedi. Ona inanıp mahkemedeki savunmasını 45 saniyede tamamlayan oldu. Sonuçta mahkum olduk. Hüküm giydikten sonra, “Özel’e söyleyin, bize giderim diye söz vermişti. Asker sözünün eridir, sözünü yerine getirsin’ mesajı yolladık. Org. Necdet Özel, Korgeneral Metin İyidil’i arayıp ‘Mustafa Önsel ve beni eleştirenleri derhal Ankara dışına at’ talimatı verdi, Kayseri’ye gönderildim.”

ÇÖPÇÜ BİLE FETÖ’CÜ

Önsel, Kara Harp Okulu’nda Atatürkçü ailelerin çocuklarına yapılan eziyeti ilettikleri dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’ın da hiçbir şey yapmadığını öne sürdü. Cemaatten çıkmak isteyen bir gencin durumunu üstlerine bildirdikten 4 ay sonra tutuklandığını belirten Önsel, TSK’da çöpçüye kadar cemaat yapılanması olduğunu savundu. Mustafa Önsel şu çağrıyı yaptı: “Şuan da en güvenilir insanlar kumpas davalarında yargılananlar. Şok mangaları ile sistem dışına itilenler, emekli olmak zorunda kalıp da geri dönmek isteyenler derhal TSK’ya alınmalı. Bu iadeyi itibar için değil, devletin buna ihtiyacı var. Hazır güvenilir insanlar bunlar. Biz, Cumhuriyetin kurucu değerlerine sonuna kadar sadık, Türk milletinin bütün değerleriyle barışık bir grubuz. Antiemperyalist, Atatürkçü, kurucu değerleri sahiplenen.. Ama üzerimize beton döküldü, Yine de memleket diyoruz.”

“FETÖ’CÜLERİN TASFİYE ETTİĞİ SUBAYLAR TSK’YA geri ALINMALI “
Başak Kaya’nın sorularını yanıtlayan emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, FETÖ’cülerin tasfiye ettiği subayların TSK’ya geri alınması gerektiğini söyledi.

sözcü

görsel: türkiyegazetesi

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.