anadoluverumelimedya.com

Suriyeliler Humus’a dönmeye başladı

Suriye’de savaşın yıkıma neden olduğu Humus’ta hayat normale dönmeye başladı. Göç etmek zorunda kalan Suriyeliler şehre dönüyor.

Reklam alanı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı da çeşitli projelerle kenteki hayatın normale dönmesine çalışıyor. Program kapsamında Haziran’dan bu yana şehirin tarihi pazarı canlandırılmaya çalışılıyor. Kentin altyapısı ve yolları tamir edildi.

Kalkınma Programı, kenti 4 aşamada restore edecek. Her aşama 6 ay sürecek. Çalışmaların yaklaşık 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Çıkan çatışmalara rağmen Humus’tan ayrılmayan ve hâlâ kentte yaşayan Osman isimli bir esnaf elektrik sıkıntısı çektiklerini söyledi. Osman “Ben hiç Humus’tan ayrılmadım. Burası benim evim ve ben ayrılamam. Biz Humus’a kanımızla bağlıyız” dedi.

Humus, teröristlerin kalesi olarak anılan kentlerden biriydi. Kent 2015 yılının Aralık ayında Suriye ordusunun kontrolüne geçti.

Çatışmalar, Batı dünyasının müdahil olmasıyla tam bir kaos halini almıştı. Şubat ayında Humus’un havadan çekilen görüntüsü savaşın acı yüzünü bir kez daha gözler önüne sermişti.

ulusalkanal

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.