anadoluverumelimedya.com

Muharrem İnce: “Bu memleketin kurtuluşu fabrika ayarlarına geri dönmektir”

 

Reklam alanı

İnce, Halk TV’de katıldığı canlı yayında, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında soruları yanıtladı. İnce, özetle şunları söyledi:

 

 

10’NUNCU KALKIŞMA

*Bu topraklarda darbeler, muhtıralar, ayaklanmalar sıkça omuştur. Cumhuriyet tarihimizin onuncu kalkışmasıdır. 15 Temmuz’da yaşadığımız terör örgütünün devleti ele geçirme girişimidir. Dertleri sadece Recep Tayyip Erdoğan değil, Meclis’tir, siyaset kurumudur, Meclis bombalanmıştır.

 

DEVLET TEHLİKEYİ GÖRMÜŞ

*Şimdi ne yapmalıyız, buraya nasıl geldik şimdi ne yapmalıyız? 2004 yılında MGK kararı var. MGK, kararını biliyor muyduk? Hayır. Biz bunu Yalçın Akdoğan’dan öğrendik. Devlet aslında (FETÖ) tehlikesini  görmüş, uyarısını yapmış, fakat hükümet gereğini yapmamış.

 

KANDIRILDIK YALANDIR

*AKP’nin değiştirdiği ders kitapları sayesinde cemaatin kitapları okutuldu. Kandırıldık bir yalandır. Özel yetkili mahkemeleri 2006 yılında CHP mi kurdu? Siz kurdunuz, cemaate teslim ettiniz. İş nerede bitti biliyor musunuz? 2010 referandumunda Anayasa Mahkemesi ve HSYK, cemaate teslim ettiler. “Ölüler kalksın oy kullansın” buydu. Recep Tayyip Erdoğan o zaman ne konuşuyordu. İdamı konuşuyordu. “İdam kötüdür” diyordu. Gözyaşı döküyordu. Bugün meydanlarda idamı konuşuyor.

 

PARSEL PARSEL ARSA VERMEDİLER

*Şimdi Ecevit ve Demirel dönemi tartışılıyor. Ecevit ve Demirel hiçbirisi AKP gibi parsel parsel arsa vermemiştir. “15 kat bunları biz büyüttük” diyen AKP’li değil mi? Polis Akademisi’ni bunlara teslim eden bunlar değil mi? Geçmişteki hiçbir hükümet AKP kadar cemaate maddi ve manevi destek vermedi.

 

14’Ü BUNLARIN DÖNEMİNDE AÇILDI

*15 üniversite kapatıldı. 14’ü ne zaman açıldı? AKP döneminde açıldı. Kapattığınız 15 üniversitenin 14’ünü siz açtınız. Bu belayı başımıza siz getirdiniz. AKP esnaf işi düşünen bir partidir. Devlet aklını çalıştırmazsan darbeyi de enişteden öğrenirsin.

Bank Asya Ligi’ni kim kurdu? Açışını yapan sen, ruhsatını veren sen. Bugün öğrencileri ve mevduatı olanları mağdur edeceksin.

 

PİŞMANLIKTAN FAYDALANSIN

*Şunu Türk Milleti’ne öneriyorum Recep Tayyip Erdoğan’ın etkin pişmanlıktan faydalanması lazım. Ben buradan kandırıldım. İtirafçı olsun. Ona bir af kanunu çıkaralım. Hukuki sorumluluk yok, cezai sorumluluk yok, siyasi sorumluluk yok.

 

MUHALEFET DAHA VAHİM

*Muhalefetin durumu da vahim. Saray’a gel. Yenikapı’ya gel. Kardeşim bu suçu seninle birlikte işlemedik ki?Tabi ki biraraya gelelim. Rabia işaretini yapmaya devam ediyor musun? Olayın iki gün sonra Taksim’e o kışlayı yapacağım diyorsun. Askeri okulları kapatıyorsun. Başın sıkıştı mı ey muhalefet yanıma gel.

 

MİLLİ MUTABAKAT HÜKÜMETİ KURULSUN

*Muhalefet olarak tabi ki yardımcı olmamız lazım ama biz iktidarın kuyruğu değiliz. Burası babanın çiftliği değildir. Meclis’i açık tutacaksın. Gerekirse Milli Mutabakat Hükümeti kuracaksın. Her partiden bakan olacak. Ben kişisel olarak bakanlık peşinde değilim. Muhalefet olarak elimizi taşın altına koyalım ama uzlaşma zeminini hükümet yaratır.

 

O ZAMAN AYM’Yİ DE KAPAT

*Niye Kuleli’yi kapatıyorsunuz. İçinde FETÖ’cü çıkmış. O zaman Anayasa Mahkemesi’ni de kapat. Yargıtay’ı da kapat. Milli Eğitimi de kapat. Onun için iktidarın aklını başına alması lazım.

 

TARİHİ FIRSAT VAR

*Türkiye’nin önünde tarihi bir fırsat var. Bu kafayı değiştirmemiz lazım. Kürt sorununu, Alevi sorununu çözmek, yargı sorununu çözmek için. İşe alımlarda objektif kriterleri getirilebilir. Bu kriter sayesinde, “Ben Kürdüm ama bu devlette herşey olabilirim” diyebilecek. “Ben Aleviyim ama geçmişte Alevileri müsteşar, vali yapmıyorlardı. Bu yeni düzenlemelerle, Vali, müsteşar, genel müdür olabilirim.” Yargıda yeniden güveni tesis edebiliriz. Bunu yapmak mümkün.

 

BUNLAR BALAYI GÜNLERİ

*AKP’ye zerre kadar güvenmiyorum. Efendim, ne güzel muhalefet, iktidar biraraya geliyorlar. Bunlar balayı günleri. Bunların doğru yapma gibi bir dertleri yok. Muhalefetin aklını başına toplaması lazım, yapmayacaklar.

 

HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

*”Parlamenter sistemi bekleme odasına aldık” dedi mi? Şimdi her tarafta “Hakimiyet milletindir” sözünü asıyor. Bu doğru değildir. “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir.” Genelkurmay Başkanlığı’na da “Hakimiyet Milletindir” yazısı asılmış. Genelkurmay da öğrenmemiş, “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir. ” Genelkurmay’da o yazıyı görüncü üzüldüm, doğrusu. Darbeyi, kim yaparsa yapsım, “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir.”

 

KURTULUŞ FABRİKA AYARLARINDA

*AKP’den gelen açıklamaları samimi bulmuyorum. Bu memleketin kurtuluşu fabrika ayarlarına geri dönmektir. Türbülansa girmiş bir ülkeyiz. Türbülanstan çıktığımız anda bu memleketi fabrika ayarlarına geri döndermektir.

 

BÜYÜTTÜKLERİ CANAVAR

*09.03.2005’te Mustafa Gazalcı ve benim de imzam var 72 milletvekili FETÖ okulları hakkında Meclis Araştırması istemişiz. Kim ret etmiş, AKP. HDP  17.02.2015 vermiş. 17/25 Aralıktan sonra verilmiş. Kimin verdiği önemli değil. Araştıralım bu okulları demiş. Bunu da AKP ret etmiş. Kendi büyüttükleri bir canavarın karşısında kendilerini mağdur ediyorlar.

 

RUSYA AB’Yİ SEÇER

*Rusya enayi mi, en büyük gelir kaynaklarından birisi Rusya’nın,  Türkiye mi, AB mi, diye düşünüldüğünde, yüzde yüz AB’yi seçer. Türkiye için AB ile arasını açar mı? Rusya ile güven sorunu devam ediyor. Yakında Esad’ı tanımak sorunda kalırlarsa şaşırmayın. Daha birşey yok. Rusya bunlardan vaz mı geçecek?

 

ÇIKIŞ BİRLİKTEN GEÇER

*Buradan çıkışın yolu içiredin birlikten geçer. İçerideki birliği dışarıya göstermemiz lazım. Gel Saray’a, Gel Yenikapı’ya konuşalım değildir. Meclis’in açık olması lazım, partilerin biraraya gelerek bunu konuşmaları lazım. Parti değil ülke politikası lazım. Yoksa “Kandırıldım” diye ülkeye anlatırsınız ama AB, ABD ve Rusya’ya anlatamazsınız.

 

duzgunhaber

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.