anadoluverumelimedya.com

Ömer Çelik: Vize için tarih vermezlerse anlaşma biter

HaberTürk TV’nin sorularını yanıtlayan Çelik, Türkiye ve AB arasında Mart ayında imzalanan göç anlaşması çerçevesinde vize muafiyeti, Türkiye’ye mali yardımlar, göçmenlerin Türkiye’ye iadesi unsurlarının “bir paket” olarak görüldüğünü belirtti ve, “AB’den vize muafiyeti konusunda net tarih verilmezse geri kabul anlaşmasını uygulamayacağız” dedi.

Reklam alanı

“Türkiye’yi sürekli AB hattında tutalım ama üyelik konusunda da ilerleme sağlanmasın taktiği önümüze konuluyorsa söylüyorum, kimse Türkiye’yi rencide edemez” diyen Çelik, Türkiye’nin PKK ve IŞİD ile mücadelesinin yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da vize muafiyeti konusunda Türkiye’den bazı taleplerde bulunmasının AB’nin güvenliği için de tehlikeli olacağını belirtti ve “Terörle mücadele yasasının değiştirilmesini istemek, AB’nin kendi güvenliğini tehlikeye atması demektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün St. Petersburg’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Çelik, “Rusya ile ilişkilerin sürmesi AB ile ilişkilerin zaafa uğraması anlamına gelmiyor” dedi.

(Reuters)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.