anadoluverumelimedya.com

Gülen cemaatinin Kürdistan sorumlusu Türkiye’ye teslim

Türkiye’de darbe girişiminde bulunan Gülen Cemaati’nin Kürdistan sorumlusu Nurettin Aytuğ, Erbil yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edildi.

Reklam alanı

Yeni Şafak’ın haberine göre darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, bazı örgüt mensuplarının Kürdistan bölgesine geçişi için alt yapı çalışmaları başlatan Gülen cemaati, Kürdistan sorumlusu Nurettin Aytuğ, akşam saatlerinde Kürdistan yönetimi tarafından tutuklanarak Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye teslim edildi.

Haberin devamında, “Aytuğ’un darbe girişimi öncesinde 11 ve 14 Temmuz tarihlerinde iki PKK’li yetkili ile bir araya geldiği ve ardından 16 Temmuz sabahı aynı isimlerle temasa geçerek ‘Öcalan İmralı’da öldürüldü’ mesajı ile örgütü darbe sonrası harekete geçirmeye çalıştığı” öne sürüldü.

KÜRT HALKINI TAHRİK ETMEYE ÇALIŞTI

Aytuğ’un bölgedeki medya kurumlarına 6 aydan buyana Türkiye aleyhine haberler yaptırmaya çalıştığı ve bu konuda bir çok yerel gazeteciyi kullandığı tespit edilirken, Aytuğ’un en son bölgede yayın yapan NRT TV’yi ABD’de Fethullah Gülen ile bir araya getirerek Kürt halkını tahrik etmeye çalıştığı öğrenildi.

OKULLARA EL KONULACAK

Öte yandan Aytuğ’un Türkiye’ye teslim eden Kürdistan yetkilileri, Gülen cemaatine ait okullara el koyma kararı aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi, söz konusu okulların Eğitim Bakanlığına devrini yapacaklarını açıkladı.

t24

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.