anadoluverumelimedya.com

TRT – Saran krizi Türkiye’yi ayağa kaldırdı

 

Reklam alanı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’deki yayın hakları işadamı Sadettin Saran’ın sahibi olduğu Saran Grup’ta bulunuyor. TRT’nin, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi oyunları yayınlamaya talip olduğu ancak Saran Grup’un istediği rakamın yüksek bulunması nedeniyle bir türlü anlaşma sağlanamıyor.

 

SPOR SEVERLER AYAKLANDI

Bunun üzerine ayaklanan spor severler, dört yıldır heyecanla bekledikleri Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’de yayınlanmama ihtimali olmasına tepki gösterdiler. TRT’nin başka projelere yatırım yapması yerine, dört yılda bir gerçekleştirilen ve Türkiye’nin 21 dalda 103 sporcu ile temsil edileceği 2016 Rio Olimpiyatları’na kaynak ayırması gerektiğinin altını çizen spor severler imza kampanyası başlattı. Spor severlerden destek bekleyen ve change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında elde edilecek sonucun, TRT ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a gönderileceğinin altı çizildi.

 

TRT’nin de eleştirildiği imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:

“4 yılda bir yapılan ve dünyanın en önemli spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına günler kala Türkiye’de henüz yayınlayacak bir kanal bulunmuyor.

Kamu yayını yapmakla görevli olan ve geçmiş oyunları yayınlayan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nı yayınlamak için üzerine düşen görevi yerine getirmeli.

5 Ağustos 2016 tarihinde başlayacak Rio Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’de yayınlanmaması durumunda her geçen güz azalan spora ilgi topyekün büyük bir zarar görecektir.

Oyunların başlamasına kısa bir süre kalması nedeniyle de böylesine büyük bir organizasyonun altından sadece büyük bir bütçe ve kadroya sahip olan TRT kalkabilecek durumdadır. Bu nedenle kamu yayıncısı sorumluluğu olan TRT 2016 Rio Olimpiyat Yayınlarını Türkiyeli izleyiciler ile buluşturmalıdır.”

amkspor.sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.