anadoluverumelimedya.com

Viyana Uluslararası Havalimanı’nda skandal yazı kaldırıldı

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki uluslararası havalimanında çekilen bir fotoğraf sosyal medyada büyük tepki çektikten sonra yetkililer harekete geçti.Avusturya’da günlük yayınlanan Kronen Gazetesi, Viyana Havalimanı’ndaki reklam tabelasına yazdırdığı “Türkiye tatili sadece Erdoğan’a destek demektir” başlıklı yazısını kaldırdı.

Reklam alanı

Gazete Avusturyalı okurlarıyla yaptığı sokak röportajlarında “Türkiye’de tatil yapmak ister misiniz?” diye sordu. Soruya olumlu – olumsuz yanıt verenler oldu. Gazete, yanıt verenlerden birinin “Türkiye tatili sadece Erdoğan’a destek demektir” şeklindeki konuşmasını haberine başlık olarak seçip, bunu havalimanındaki elektronik reklam şeridinde yayınlayınca Türklerden büyük tepki çekti.

Yolcuların havaalanındaki bu yazıyı sosyal medyada paylaşmalarıyla büyük skandal ortaya çıkmıştı. Gazete yetkilileri tepkiler üzerine o yazıyı hem online sitelerinden hem de havalimanındaki reklam tabelasından kaldırdıklarını söyledi.

AB BAKANI ÇELİK DE TEPKİ GÖSTERDİ

Skandal yazıya Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’ten de tepki geldi. Çelik Twitter’dan fotoğrafı paylaştı ve İngilizce olarak şu notu düştü: “Türkiye’ye seyhati engelleme amacı taşıyan Viyana Havalimanı’ndaki bu rezil yazı, düpedüz düşmanlıktır ve aynı zamanda Avrupa Birliği değerlerine karşıdır.”

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.