anadoluverumelimedya.com

Akıncılar Üssü neden hedefte

Kapatılacağı açıklanan Akıncı Üssü, sosyal medyada uzun süredir “mürted üssü” olarak ifade edildi. AKP Milletvekili Mustafa Şentop, Müslüman olduğu halde dinden dönen kişilere “mürted” denildiğine dikkat çekerek “Bu kalkışmaya, hareketin merkez üssünü dikkate alarak ‘Mürted İhaneti’ demek yakışır” açıklamasında bulundu. Sosyal medyada da AKP’liler tarafından uzun süredir Akıncılar Üssü “mürted üssü” olarak ifade ediliyor. Üssün eski adına gönderme yapılarak “dinden dönenler” vurgusunda bulunuluyor.

Reklam alanı

Başbakan Binali Yıldırım, Akıncılar Üssü’nün ve 15 Temmuz gecesi Ankara’da ve İstanbul’da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaların kapatılacağını duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından gözler Cemaat’in darbe girişiminde önemli rol oynayan Akıncı Üssü’ne çevrildi. AKP’liler uzun süredir Akıncı Üssü için sosyal medyada “mürted üssü” ifadesini kullandı. Akıncı Üssü’nün kapatılmasının arka planında ne olduğu AKP Milletvekili Mustafa Şentop’un Twitter mesajlarıyla ortaya çıktı.

“TARİH TEKERRÜR ETTİ”

Akıncı Üssü’nün daha önceden “Mürted Üssü” olarak anıldığını ifade eden Mustafa Şentop, “Mürted, Ankara’nın Kazan ilçesi sınırları içinde bir ova. Malum olduğu üzere, Müslüman olduğu halde dinden dönen kişilere mürted denir” dedi.

“Mürted ovası, Ankara Savaşı’nda, Yıldırım Bayezıd’ın ordusundaki bazı askerlerin, ihanet edip orduyu arkadan vurdukları yerdir” diyen Şentop şöyle devam etti:

“Tarih tekerrür etti: Bazı soysuzlar ordumuzu ve devletimizi arkadan vurdu; 614 sene sonra, aynı yerde. Mürted’de konuşlandılar. Bu kalkışmaya, hareketin merkez üssünü dikkate alarak “Mürted İhaneti” demek yakışır.”

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.