anadoluverumelimedya.com

İngiltere’de BBC’ye protesto

Eylemciler “Ebediyyen demokrasi,” “Biz halkız. Bizim irademiz, bizim  tercihimizdir,” “Mesleğine karar ver: Gazeteci misin, emperyalizmin operasyon  aracı mı?” yazılı dövizler ve Türk bayrakları taşıdı.

Reklam alanı

Öğrencileri temsilen konuşan TUSU Genel Sekreteri Mustafa Başkara,  eylemlerinin amacının Türkiye’de olup bitenleri kendi kamuoylarına çarpıtarak  aktaran batı medyasını protesto etmek olarak açıkladı.

“Milletin sesi İngiltere‘de”

“Türkiye’de bir demokrasi mücadelesi verildi.” ifadesini kullanan  Başkara, “Bu mücadelede 240’dan fazla Vatandaşımız hayatını kaybetti. Amacımız  tanklarla insanımızın üzerine yürüyen, silahlarla susturabileceğini düşünen,  milletin iradesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Cumhurbaşkanlığı Sarayını  bombalayan iradeye karşı dimdik duran milletimizin sesini İngiltere’de,  Londra’da, BBC’nin önünde duyurmak.” diye konuştu.

Başkara, medyadan istihbarat servislerine kadar Türkiye üzerinde Oyun  oynayan odakların karşısında birlik içinde durduklarını göstermek istediklerini  dile getirdi.

FETÖ’yü kınadıklarını belirten Başkara, “Milletin iradesi bunlara dur  dedi. Gecenin bir yarısı sokaklara döküldü, tamamını bertaraf etti.” diye  konuştu.

İngiliz yayım kuruluşu önündeki gösteride Türk öğrenciler “Vatan sana  canım feda,” “Bize her yer Türkiye,” “BBC ellerini Türkiye’den çek,” “Adil ol  BBC,” “BBC darbeyi desteklemeyi bırak” şeklinde sloganlar attı.

BBC önündeki eylemlerini İstiklal Marşı’nı okuyarak bitiren öğrenciler  buradan Türkiye’ninLondra  Büyükelçiliğine yürüdü.

Büyükelçilik önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’ye  destek sloganları atan öğrencileri binadan çıkarak yanlarında gelen Büyükelçi  Abdurrahman Bilgiç de tebrik etti. Öğrencilerle sohbet eden Bilgiç, destek  eyleminden ötürü teşekkür etti.

Batı medyası darbeyi unuttu

15 Temmuz‘daki darbe girişiminin yaşandığı gece BBC’nin genel merkezi  önünde toplanan yüzlerce Türk vatandaşı da İngiliz yayın kuruluşunun haberlerini  protesto etmişti.

Darbe girişiminin engellendiğinin anlaşıldığı saatlerde bile BBC,  girişim başarıya ulaşmış gibi haber vermeye devam ederken, “Darbeye nasıl  gelindi?” başlığı altında Türkiye’de son birkaç yılda yapılan siyasi tartışmaları  listelemişti. İngiliz televizyonunun yaklaşımı, askeri darbe girişimini “doğal  siyasi bir sonuç” gibi sunmak olmuştu.

FETÖ’nün 246 kişinin şehit edildiği darbe girişiminin başarısızlıkla  sonuçlanmasının ardından Batı medyasında olay gününe ait sıcak çatışma haberleri  yerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti hedef alan  “otoriterleşme tehlikesi” ithamlarına bıraktı. Darbe girişimi sırasında hayatını  kaybedenler veya halkın tanklara karşı koyuşu ise haberlerde çoğu kez yer  bulmuyor.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.