anadoluverumelimedya.com

Financial Times: İncirlik 2 saat kapalı kaldı, YPG hava gücünü kaybetti

İngiliz Financial Times gazetesi, darbe girişimi sırasında İncirlik Üssü’nün kapatılması nedeniyle PKK’nın Suriye kolu YPG’nin zor duruma düştüğünü yazdı. “YPG hava gücünü kaybetti” değerlendirmesi yapılan haberde, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki YPG’ye müdahale senaryosu üzerinde duruldu.

Financial Times darbe girişimi sonrası Türkiye’nin PKK’yla mücadelesi ve Suriye’de“Kürt Koridoru”na müdahale seçeneklerini analiz eden bir haber yayımladı.

Reklam alanı

İngiliz gazetesi, darbe girişimi sırasında İncirlikÜssü’nün bir kaç saat kapalı kaldığını hatırlattı. Gazete, Koalisyon uçaklarının İncirlik’ten havalanıp, PYD’nin askeri kanadı YPG’ye destek veremediği süre boyunca, IŞİD’in intihar saldırıları karşısında zorlandığını yazdı. Bölgeden adı açıklanmayan bir yetkili, “YPG aslında hava gücünü kaybetti. Eğer bu saldırılar düzenli şekilde yapılsaydı, sonuç feci olabilirdi”dedi.

“Darbe girişimi sonrası Ankara içine kapandı” yorumu yapılan analiz haberde, Türkiye’nin bugünlerde Suriye’de aktif olmadığı değerlendirmesi dikkat çekti. Aynı haberde Türkiye’nin YPG’nin kantonları birleştirme hedefine yönelik yapacağı müdahale de ele alındı.

Gazeteye konuşan PKK’ya yakın analist Kamal Chomani düz arazide faaliyet gösteren YPG’nin Türkiye için çok kolay bir hedef olabileceğini söyledi. Chomani “YPG’yi hedef almak, Türkiye’de rakip kesimleri de birleştirebilir” yorumu yaptı.

Chomani ayrıca “PKK’nın bazı önlemler aldığını” ileri sürdü. “Çünkü Erdoğan orduya YPG’ye saldırma emri verebilir” diyen Chomani; “bu durumda ordudaki ve toplumdaki milliyetçiler onu destekleyeceklerdir.” dedi.

Financial Times haberinde Türkiye’nin PKK’ya karşı daha sert önlemler alması durumunda“IŞİD karşıtı koalisyon ile ilişkilerinin kötüleşebileceği”ne dikkat çekildi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.