anadoluverumelimedya.com

Hanefi Avcı’dan darbe girişimi yorumu: Ne CIA ne ABD

NTV canlı yayınında konuşan Hanefi Avcı “Ben bu darbenin tamamen cemaat tarafından yürütüldüğüne inanıyorum. Yok ABD yok CIA var. Ben de şunu iddia ediyorum. Bunlar bu işi öyle iyi becerdiler ki CIA da KGB de bunu örnek alıp bu yöntemi öğreneceklerdir. Bu adamları hafife almamak gerekir. Cemaati iyi tanırsanız, bunu bunlardan başka kimsenin yapamayacağını anlarsınız. Ben darbeyi duyduğum anda bu cemaat işi dedim.” ifadelerini kullandı.

Reklam alanı

“17-25 ARALIK…”

Cemaat önce adım adım mesafe aldı. mevcut iktidara alternatif hale geldi. Cemaat üstünlüğü kendi almak istedi. Türkiye’ye tamamen hakim olmak istiyorum deyip 17-25 Aralık’ı uyguladı. 17-25 Aralık’tan sonra bu ikinci darbe. Panikleyerek operasyonu öne aldılar. İlk operasyonla birlikte devlet tedbir aldı ve tehlikeyi püskürttü.

Darbe girişimi de öne alındı. Hiç acemice bir hareket değil. Ummadıkları şeyler hesaplarını bozdu. Burada yine panikliyorlar. Darbe başarılı olsaydı Yargıtay ve Danıştay’a tamamen hakim olacaklardı.

Gece 03.00’te planlanan darbenin erkene alınması planı bozuyor. Gece 03.00’te başlasaydı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan gece gözaltına alınsaydı. Bu darbe başarılı olabilirdi. Başarısız olmaları onların hataları değildi. Plan bozulduğu için sendelediler. Meşru güçlerin harekete geçmesiyle bu oyun bozuluyor.”

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.