anadoluverumelimedya.com

FETÖ’cülere maaş darbesi!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşısı Fethullah Gülen’in imamlıktan emekli olduğu için Türkiye’den aldığı maaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesildi, tüm sosyal hakları da iptal edildi. Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuzdarbe gecesinin hemen ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı ve ilgili birimlerle konuşarak FETÖ’cü yapılanmaya karşı alınacak tedbirleri değerlendirdi. Devletten aldığı emekli aylığının bakanlık talimatıyla kesilmesine karar verildi. Gülen’in temmuz maaşı da geri istendi.

GÖZLER DİĞERLERİNE ÇEVRİLDİ
FETÖ ile bağlantılı olan ve haklarında yargı kararı bulunan isimlerin maaşları kesilecek. Darbe girişiminde tutuklanan asker, emniyet görevlilerinin de sosyal güvenlik haklarının iptali bekleniyor. Mevcut uygulamada açığa alınanlar maaşlarının üçte ikisini alıyor. Maaşının kesilmesi için ise memurluktan ihraç edilmesi gerekiyor. FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen Hakan Şükür, İlhan İşbilen’in de maaşları iptal edilecek.
15 TEMMUZ’DA KARAR VERDİK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü elebaşı olarakABD‘den iadesi istenen Fethullah Gülen’in temmuz ayına kadar “emekli memur” aylığını aldığını, “kesme” talimatını 15 Temmuz saat 23.00’de kendisinin verdiğini açıkladı. Bakan Soylu, “O gün ‘Nasıl bir şekilde bunun önüne geçilebilir’ diye değerlendirdik. Yurtdışında bulunan, devletten maaş alan bir kişi, bizim istememiz halinde 6 ayda ilgili konsolosluğa giderek kendisinin orada varlığını ve yaşadığını beyan etmesi gerekiyor. Oradaki 6 aylık yoklamanın geçtiğinin tespiti üzerine maaşı kesildi. Kesilmesinin doğru olduğunu 15 Temmuz akşamı kararlaştırdık. Bu konudaki onayı verdik” dedi.
gazetevatan
Reklam alanı
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.