anadoluverumelimedya.com

Başbakan’dan Avrupa ve Amerika’ya: ” Yanlış Algılara Prim vermeyin”

İngiltere’nin Avrupa ve Amerika‘dan Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Alan Duncan Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinde İngiltere Hükümeti’nin güçlü bir ortak ve müttefik olarak gördükleri Türkiye’nin güvenlik ve istikrarına önem verdiklerini bildirdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, TBMM‘de İngiltere’nin Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Duncan’ı kabul etti.

Reklam alanı

Görüşme öncesi Duncan, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen terörist kalkışma sırasında TBMM’ye yapılan saldırıda meydana gelen hasarı inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Başbakan Yıldırım ile görüşen Duncan, “Bir hükümet üyesi ve milletvekili olarak, İngiltere parlamentosuna yönelik böyle bir saldırı meydana gelse, her milletvekilinin Türk parlamenterlerle aynı infiali hissedeceğini söyleyebileceğini” ifade etti.

İngiltere halkı ve hükümeti adına darbe girişiminde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Duncan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım başta olmak üzere Türk halkını terörist darbecilere karşı gösterdiği feraset ve cesaret dolayısıyla tebrik etti.

Destek ve dayanışma içinde olacaklarını dile getiren Alan Duncan, güçlü bir ortak ve müttefik olarak gördükleri Türkiye’nin güvenlik ve istikrarına önem verdiklerini vurguladı.

Başbakan Yıldırım da İngiltere halkı ve hükümetinin Türkiye’ye ve Türk milletine, maruz kaldığı vahim saldırıya karşı gösterdiği dayanışma ve destek için teşekkür etti.

Duncan’a Fethullahçı Terör Örgütü’ne karşı alınan tedbirler hakkında bilgi veren Yıldırım, “mücadelenin demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde kararlılıkla yürütüleceği, bu konuda batı kamuoyunda FETÖ yandaşlarınca yaratılmaya çalışılan yanlış algılara prim verilmemesi gerektiği, Meclis’in ve Hükümet’in, aldığı kararların eksiksiz uygulanacağı ve son olarak alınan OHAL kararı çerçevesindeki hedeflenen neticelerin alınması sonrasında uygulamanın sona erdirileceği” yönünde açıklamada bulundu.

gazetevatan

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.