anadoluverumelimedya.com

“Hulusi Akar’ı çok uyardık ama o cemaatçilerden seçti”

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, CNN Türk’te Türkiye’nin Gündemi programında Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Reklam alanı

“SORULARI ÇALIP MEZUN OLDULAR”

TSK içindeki Fethullahçı yapılanmayı ilk kez 2009 yılında ortaya koyan ve sonrasında iddianame hazırlarken, Balyoz davasından tutuklanan Üçok, paralel yapıya hizmet eden, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı’nın askeri yaverlerinin, 1986’da soruları çalarak 94’te mezun olduklarını belirtti.

“CUMHURBAŞKANI’NI UYARDIM”

Cumhurbaşkanı’nın eşinden daha çok beraber olduğu baş yaveri olmak üzere onun çağdaşı birçok askerin 94 mezunu olduklarını vurgulayan Üçok, Ramazan ayında milletvekili Şamil Tayyar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardığını söyledi.

HULUSİ AKAR DİNLEMEDİ

Ahmet Zeki Üçok, Hulusi Akar’ın da bu konuda birçok kez uyarıldığını ancak kendisinin bu ekipten yaver ve sekreter aldığını söyledi.

“CUMHURBAŞKANI ESİR ALINSAYDI, BAŞARIRLARDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da saray çalışanlarına verdiği iftar yemeğinde, “Aramızda halâ paralel yapıya hizmet edenler var. Ya bırakıp gitsinler ya da biz onları göndermesini biliriz” dediğini hatırlatan Üçok, Cumhurbaşkanı yaveri tarafından esir alınsaydı, bu darbe teşebbüsünün başarıya ulaşacağını ekledi.

birgun

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.